Чим відмити пластикове підвіконня від жовтизни: 3 простих способи повернути білизну

11 квітня 2023, 13:57
Весна - пора генеральних прибирань і миття вікон.
Чим відмити пластикове підвіконня від жовтизни
Чим відмити пластикове підвіконня від жовтизни / Колаж фото instagram the_patlach / stonecraft64

Однак неможливо помити вікна і не помити при цьому підвіконня, що досить часто є досить складним завданням. Пластикові підвіконня іноді жовтіють, іноді чорніють, а іноді на них просто з'являються плями, які дуже важко відмити. Про те, як впоратися з цим завданням - розповімо далі.

Чим відмити пластикове підвіконня від жовтизни - найбільш часта проблема

Під час миття вікон жодна господиня не обійде стороною підвіконня. Він, в свою чергу, часом жовтіє через зовнішній вплив.

Жовті плями на підвіконні - одне з найпоширеніших забруднень. Боротися з ним можна декількома способами. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні засобами побутової хімії і у вашому арсеналі є кисневий відбілювач у формі гелю - цим засобом можна натерти жовту пляму. Також можна використовувати перекис водню. Розподіливши його на губці - просто протріть підвіконня. І останній варіант боротьби з жовтизною - сода і оцет. Суміш цих двох речовин може виштовхнути жовту пляму з поверхні підвіконня.

відео дня

Чим відмити пластикові вікна від чорноти - боремося із забрудненням

Досить часто на пластикових вікнах можна помітити конденсат. Коли це явище довго знаходиться на вікні - воно може викликати чорні плями. Однак, з ними можна боротися. Допоможе в цьому оцет, перекис, мідний купорос або кислоти (борна, лимонна). Хтось стверджує, що користуватися цими засобами можна поодинці, проте також можна змішати, наприклад, 100 мл хлорки, 100 грам мідного купоросу і розвести їх в літрі води. Дана суміш добре бореться з проблемними ділянками.

Як відмити підвіконня від в'ївся бруду - універсальні способи

У випадку зі звичайними плямами справи йдуть набагато простіше. Їх, звичайно, можна змити простим мильним розчином. Однак, якщо плями досить застарілі - на допомогу прийде оцет з содою.

На плями і забруднення буде необхідно нанести тонкий шар соди і розтерти губкою. Якщо не подіє - необхідно змішати оцет з содою і дати засобу виштовхнути стійкі плями з вашого підвіконня.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти