Чим підгодувати цибулю, щоб були гігантські голівки: чудодійні секрети

9 червня 2023, 16:34
За допомогою кількох простих трюків ви зможете насолодитися гігантською та соковитою цибулькою, яка прикрасить кожен ваш кулінарний шедевр.
лук
Як отримати великий урожай цибулі? / Колаж: Главред, фото: instagram/yuliya_karipa, instagram/4seoby

Цибуля – це не просто смачний і корисний овоч, але й одна з невибагливих культур для вирощування. Вона відзначається своєю стійкістю до негоди, легким доглядом та високою врожайністю. За допомогою кількох простих трюків ви зможете насолодитися гігантською та соковитою цибулькою, яка прикрасить кожен ваш кулінарний шедевр.

Як отримати хороший урожай цибулі: поради від досвідчених городників

У червні, коли голівки цибулі досягають розміру до чотирьох сантиметрів у діаметрі, варто звернути особливу увагу на підживлення рослин. На цьому етапі росту потрібно приділити особливу увагу добривам, у складі яких є калій і фосфор. Це два незамінні елементи, які не лише сприяють формуванню міцних і великих цибулин, але також мають значний вплив на їхній імунітет. Тому підживлення цибулі можна зробити розчином нітрофоски, оскільки у її складі є азот, калій та фосфор. Також у червні цибулю можна підживити розчином калієвої селітри чи калімагнезією.

Як приготувати підживлення?

Візьміть одну столову ложку одного із вищезазначених добрив та розчиніть його у склянці теплої води. Після цього добриво потрібно вилити у відро з 10 літрами води. Полийте цим розчином цибулю і незабаром вона порадує вас щедрим урожаєм.

Зауважимо, що мінеральні добрива можна замінити на деревну золу. Деревна зола надзвичайно корисна для росту рослин, тому що вона містить калій, кальцій, фосфор, залізо, цинк, мідь тощо.

Як приготувати розчин?

На 10 літрів води знадобиться 400 грамів деревної золи. Розмішайте її гарненько у воді та настоюйте упродовж одного дня. Після цього можете поливати грядку готовим розчином.

Тепер ви знаєте, чим поливати цибулю, щоб був хороший урожай. Проте досить часто городники запитують, чим можна обробити цибулю від цибульної мухи. Для профілактики цибульної мухи потрібно приготувати розчин із солі та нашатирю. На 10 літрів води знадобиться 2 столові ложки солі та 3 столові ложки нашатирю.

Отже, вам тепер відомо, як отримати великий урожай цибулі. За допомогою простих трюків голівки цибулі будуть величезними! Проте пам'ятайте, що регулярний полив і відповідний режим вологи також відіграють важливу роль у формуванні здорових цибулин. Розподіліть полив рівномірно, уникаючи пересушування або перенасичення ґрунту.

Дивіться відео про те, як приготувати смачну окрошку, яка освіжить та наситить у літню спеку:

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти