Чим корисна журавлина і скільки її можна їсти - відповідь експерта

28 жовтня 2021, 23:32
Як каже нутриціолог Лідія Квашнина, найвищою концентрацією антиоксидантних речовин (яка є дуже корисною для організму) володіє журавлинний сік.
Журавлина
Чим корисна журавлина і скільки її можна їсти-відповідь експерта / ua.depositphotos.com

Журавлина, в першу чергу, корисна для тіла своїми антиоксидантними властивостями. Про це в коментарі порталу "Чемпіонат" розповіла нутриціолог Лідія Квашніна.

Вона каже, що журавлина знижує активність хронічного запалення і попереджає розвиток злоякісних новоутворень. Найвищою концентрацією антиоксидантних речовин володіє журавлинний сік.

Крім того, каже Квашніна, журавлина - прекрасний засіб для профілактики інфекцій сечовивідних шляхів. Такий ефект виходить завдяки особливим речовинам в складі, які блокують бактерії на слизових оболонках, а також уповільнюють їх розмноження.

відео дня

Також в плодах журавлини містяться корисні кислоти (лимонна, яблучна, бурштинова і щавлева) і велике в порівнянні з іншими ягодами кількість пектинів (виводять з організму шкідливі речовини). З вітамінів - крім вітаміну C - в ній можна зустріти групи B і К1. Причому їх кількість можна порівняти з вмістом в цитрусових.

читайте такожЯкі ягоди допоможуть відновити організм після коронавірусу - відповідь дієтолога

Нагадаємо, раніше лікарі назвали суперпотужну ягоду, вживання якої допомагає знизити ризик хронічних захворювань, таких як хвороби серця, діабет, ожиріння.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти