Чим помити кошачий лоток: 3 ефективні способи, щоб позбутися неприємного запаху

15 лютого 2023, 13:43
Не всі власники котів знають, як правильно дезінфікувати котячий лоток. Але якщо робити це неправильно, у домі можуть "оселитися" стійкі неприємні аромати.
Кот, уборка
Котячий лоток потрібно мити правильно/ pixabay.com, ua.depositphotos.com

Неприємні запахи дуже часто стають супутниками кошачого туалету. Від цього не застраховані навіть ті власники хвостатих улюбленців, які регулярно очищають це важливе для кота місце після використання. Для того, щоб постійні неприємні запахи не стали серйозною проблемою, варто знати, чим краще мити котячий лоток.

Варто запам’ятати основні кроки з догляду за котячим лотком, щоб не допускати поширених помилок.

Звісно, навряд чи хтось миє котячий лоток щодня. Але час від часу він потребує такого генерального прибирання. Тому варто це робити принаймні раз на тиждень. Мити його потрібно ретельно, щоб неприємний запах не в’ївся.

відео дня

Чим мити котячий лоток

Для цього можна або придбати спеціальні засоби, або використовувати народні способи. При цьому другі можуть впоратися із завданням не гірше, ніж перші.

Сода й оцет

Таке поєднання добре відмиває пластик і допомагає позбутися неприємних запахів. Можна нанести засіб губкою, добре відмити лоток і сполоснути його під струменем проточної холодної води. У гарячій воді лоток краще не мити, адже це лише посилить неприємні запахи.

Зубна паста

Цікаво, що відмити лоток можна також за допомогою зубної пасти. Для цього можна обрати недорогий варіант пасти з приємним запахом. Невелику кількість засобу потрібно нанести на губку і добре протерти нею лоток. Далі залишки потрібно змити ледь теплою водою.

Запах зубної пасти не відлякає вашого улюбленця від лотка. Тим більше, що можна самому обирати, пасту з яким запахом використати.

Господарське мило

Воно допоможе як відмити лоток, так і позбутися сечового каменя. Але, звісно, краще використовувати засіб ще до того, як такий наліт з’явиться на стінках лотка.

Щоб відмити лоток, можна або взяти рідке господарське мило, або зробити стружку, яку розвести у воді.

Чим не можна мити котячий лоток

Цього не можна робити із застосуванням лимона або засобів з лимонним запахом. Справа у тому, що коти не люблять цитрусові аромати, тому після такого чищення запросто можуть відмовитися від лотка і більше не підходити до нього.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти