Чим турецька кава відрізняється від звичайної: найкращий рецепт ароматного напою

18 квітня 2023, 13:29оновлено 18 квітня 2023, 14:04
669
Турецьку каву можна вважати віковою традицією і справжнім надбанням Туреччини і арабського світу.
1681809098-7433.jpg
Каву по-турецьки подають з лукумом. Фото eliteworldhotels.com.tr

Існує багато різних видів кави, і люди можуть мати різні уподобання щодо того, як вони хочуть, щоб її заварювали та подавали. Деяким подобається міцний і глибокий чорний колір, а інші хочуть, щоб він був підсолоджений певними добавками. Незалежно від своїх фаворитів, любителі кави завжди люблять пробувати нові варіації з усього світу.

Який смак у кави по-турецьки?

Якщо ви хочете спробувати щось нове, ви можете додати турецьку каву до свого списку. Вам може бути цікаво дізнатися різницю між турецькою кавою та звичайною кавою. Чим вони відрізняються за смаком? Наскільки міцна кава по-турецьки? Як приготувати справжню турецьку каву? На ці та інші питання відповімо в цій статті.

Що особливого в турецькій каві?

Однією з головних відмінностей між турецькою кавою та звичайною кавою є те, що турецька кава містить більше кофеїну на 28 грам рідини. Кава по-турецьки включає в себе тверді зерна і особливий процес заварювання, що робить її унікальним варіантом для любителів кави.

Чим еспресо відрізняється від кави по турецьки?

Шоти еспресо є основними інгредієнтами американо, капучино та латте, тому доречно використовувати його для порівняльного керівництва щодо таких факторів, як кількість кофеїну, спосіб заварювання, розмір помолу та смак.

Кількість кофеїну

Чашка турецької кави становить близько 60 мл, що складається з 60 мг кофеїну, а 30 мл Еспресо — від 40 до 50 мг.

Для вилучення кофеїну з еспресо зазвичай потрібно менше води і більше тиску. Тим часом турецькі кавові зерна варять принаймні двічі, щоб витягти більше кофеїну з зерен. Відповідно до цього, в еспресо насправді більше кофеїну на 30 грам. Але коли ви порівнюєте їх процеси заварювання, вони не так сильно відрізняються, в середньому 50-70 мг на 45 грам.

Методи заварювання є одним з основних відмінностей кави по-турецьки від еспрессо.

Як приготувати справжню турецьку каву

Щоб зробити каву по-турецьки, вам потрібно буде дрібно змолоти зерна, змішані з водою, перш ніж підсолодити їх цукром в початковому процесі заварювання. Крім того, вам також знадобиться столова ложка меленої кави на кожні 100 грам води.

Наступний крок - використовувати тепло для повільного заварювання кави в спеціальній турці, відомій як "джезве". Перш ніж вона досягне точки кипіння, вона утворює піну, яка сигналізує про те, що пора каву знімати з плити. Можна кип'ятити кілька разів, чим пінистою буде піна, тим краще.

Для приготування еспресо знадобиться всього 30 секунд, тоді як чашка турецької кави може зайняти від 3 до 5 хвилин.

Розмір помелу

Кава по-турецьки має більш дрібний помел, пилоподібну текстуру з чудовим ароматом і консистенцією. Звичайна кава, така як еспресо, більш груба, за текстурою схожа на цукор.

Смак

Еспресо - це звичайна кава, яка подобається більшості любителів кави. Однак турецька кава - це фантастичний вибір, якщо ви хочете відкрити цілісний досвід вживання кави. Оскільки вона не фільтрується, а текстура відрізняється, кава по-турецьки пропонує унікальний смак, якого ви, можливо, раніше не пробували!

Існує безліч способів експериментувати зі смаками кави по-турецьки. Наприклад, божевільний смак виходить у кави по-турецьки з кардамоном.

Як приготувати:

Щоб приготувати каву по-турецьки з кардамоном, вам знадобиться: вода, кава по-турецьки, мелений кардамон.

  • Влийте воду в турку. За бажанням додайте цукор. Доведіть до кипіння.
  • Зніміть з вогню, додайте каву і кардамон. Замість меленого кардамону можна взяти кілька цільних зерен кардамону. Перед додаванням обережно подрібніть їх.
  • Знову поставте на вогонь і доведіть до легкого кипіння. На поверхні повинна з'явитися пінка. У цей момент зніміть турку з вогню секунд на 30. Коли піна опуститься, знову можете поставити на вогонь, дочекатися, поки піна знову виросте.
  • Пити таку каву можна з шматочком лукуму або з квадратом здорового чорного шоколаду.

Також ви можете спробувати каву по турецьки з молоком. Молоко в такому випадку варто додавати після приготування самої кави, а можна використовувати сухе молоко і додати його вже на етапі приготування самої кави по-турецьки.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти