Чим замінити плямовивідник: 3 прості способи, які від плям і сліду не залишать

23 січня 2023, 10:00
Засіб для виведення плям можна легко замінити кількома "аналогами", які точно є на кожній кухні чи у ванній.
Стирка, стирать, стиральная машина
Є кілька способів, як замінити плямовивідник/ ua.depositphotos.com

Багато забруднень на одязі не вийде вивести, просто виправши річ у пральній машині. Якщо потрібно вивести складні плями, доведеться застосовувати "важку артилерію" – плямовивідники, які варто наносити на забруднену ділянку і залишати там на певний час перед тим, як почати прання. Деякі з них можна додавати до порошку безпосередньо під час прання.

Звичайно, якщо ви шукаєте спосіб, як позбутися складних плям, можна не ламати собі голову і просто придбати у магазині спеціальний засіб. Але якщо ви хочете обійтися без магазинної хімії і позбутися плям народними способами, можна просто скористатися одним із декількох підручних засобів. У багатьох випадках вони справляються із завданням не гірше за "хімію з магазину".

Отже, чим можна замінити плямовивідник? Спробуйте скористатися однією з трьох альтернатив.

відео дня

Сік лимона

Якщо плями не дуже стійкі, для їх виведення можна скористатися соком лимона. У такому разі сік цитрусового просто потрібно залити у відсік для миючого засобу разом із пральним порошком. Це допоможе посилити дію порошку. Крім цього, речі матимуть приємний аромат лимону.

Господарське мило

Потрібно намочити мило водою і натерти ним пляму таким чином, щоб на ній утворився щільний мильний шар. Далі потрібно залишити річ на 15 хвилин, після чого випрати або у пральній машині, або вручну.

Крейда

Крейда є ще одним засобом від забруднень на одязі. Він здатний добре допомогти, якщо йдеться про жирні плями. Потрібно обробити пляму крейдою, а потім випрати річ повністю.

Але цей спосіб підійде тільки у разі, якщо жирна пляма свіжа. Із задавненими плямами крейда уже не впорається.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти