Чим замінити розпушувач в тісті: 3 способи, які врятують вашу випічку

2 лютого 2022, 05:07
Інгредієнти можна знайти в кожному домі.
Чим замінити розпушувач в тісті: 3 способи, які врятують вашу випічку
Чим замінити розпушувач в тесті / pixabay

Повітряною і пишною випічку без розпушувача зробити майже неможливо. Саме цей інгредієнт надає кексам, пирогам і млинцям привабливий вигляд і смак, але без нього можна обійтися.

Чим замінити розпушувач в тісті для випічки

Багато господинь знають, що сода вважається найдоступнішим і простим розпушувачем, проте сама по собі вона не розпушує тісто, тому її використовують в поєднанні з різними кислотами.

читайте такожЕксперти назвали види випічки, які не зашкодять фігуріУ кулінарних книгах написано, що розпушувач тіста можна замінити содою, але ефект буде більше, якщо при цьому сода буде змішана з оцтом, лимонним або фруктовим соком. У ролі кислоти можуть виступити й інші продукти - йогурт, сметана, сиропи, мед та какао.

відео дня

Чим замінити розпушувач в бісквітному, здобному, заварному і пісочному тісті

Як правило, соду додають до сухих інгредієнтів, а оцет - до рідких. Або ж соду, гашене оцтом відразу кладуть в тісто, але врах*йте, що сода, яка не розчинилася, надає випічці неприємний смак і відтінок.

Щоб надати тісту пишність, також використовують алкоголь і газовану воду.

Коньяк і ром відмінно справляються з розпушуванням бездріжджового пісочного тіста, а для здобного, прісного, заварного і будь-якого іншого тіста, яке готується на воді, підійде газована вода.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти