Чим замінити цукор у випічці: і без нього можна смачно приготувати десерти і млинці

14 лютого 2023, 17:03
Сьогодні ми розповімо чи можна в тісто для млинців додати мед замість цукру, і чим можна замінити цей інгредієнт в інших ласощах.
млинець
Чим замінити цукор у випічці / Фото pixabay.com

Важко зустріти людину, яка не любить солодке. Більшості з нас приємно поснідати солодким млинцем або іншим десертом з чаєм. Однак нерідко трапляються ситуації, коли ви вже біля плити, а цукру раптом не виявилося. Саме для таких випадків ми розповімо, чим підсолодити десерт, якщо немає цукру або потрібно його замінити.

Чим замінити цукор у випічці - універсальні способи для ласунів

Для заміни цукру в випічці є багато ідей. Ми розповімо про найбільш вдалі.

Сироп земляної груші (топінамбура) - такий замінник найчастіше використовують у випічці з сиру. Сироп містить інулін і пектини, які не тільки підходять тим, хто страждає від діабету, але ще і корисні для всіх.

відео дня

Фініки і паста з них - таку солодкість використовують для бісквітного тіста. Також з нею вдало можна приготувати кекси або цукерки. А ось пасту з фініків доведеться зробити самостійно.

Бананове пюре - якщо раптом вам необхідно приготувати бісквіт не тільки без цукру, але ще і без яєць - бананове пюре відмінний замінник, та ще й корисний.

Стевія - екстракт стевії нерідко використовують для заміни цукру не тільки у випічці. З ним необхідно бути дуже обережним, адже естракт стевії набагато солодший, ніж звичний цукор.

Чим замінити цукор в десертах - прості і вічні способи

Є цукрозамінники, які можна використовувати для приготування десертів без випічки. Нерідко вони не тільки додадуть необхідну солодкість, але і зроблять смак десерту більш цікавим.

Кокосовий цукор - не лякайтеся, це цукор, але він володіє дуже низьким глікемічним індексом і калорійністю. Особливо підходить для додавання в чай і кавові напої.

Кленовий сироп - сироп цієї рослини має солодкість завдяки декстрозі (природний цукор). Його можна додавати в каші, вафлі, морозиво або солодкі напої.

Фруктові соки - наприклад, для приготування желе саме сік стане чудовим замінником цукру. Глюкоза, що міститься в соку дасть солодкість.

Однак найчастіше відсутність цукру може застати зненацька під час приготування млинців. Як можна врятувати ситуацію в такому випадку - читайте далі.

Чи можна в тісто для млинців додати мед замість цукру - підбираємо цукрозамінник

Найпростішим цукрозамінником в приготуванні млинців дійсно є мед. Використовувати його можна двома способами - під час приготування і під час подачі.

Якщо ви хочете просто подати млинці з медом, готуйте їх без цукру, а подавайте з медом.

Якщо ж вам необхідно, щоб саме тісто було солодким, виконайте наступні дії - почніть приготування з перетерания яєць з медом, а вже потім додавайте інші інгредієнти для вашого млинцевого тіста.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти