Чим замінити томатну пасту: кетчуп - зовсім не варіант

26 квітня 2023, 14:11
1939
Главред розповість, що робити, якщо закінчилася томатна паста і чи можна використовувати кетчуп замість томатної пасти в борщ.
Чим замінити томатну пасту
Чим замінити томатну пасту / Колаж фото instagram urozhainyi_ogorod / simpson_wine

Томатна паста - практично незамінний інгредієнт. На жаль, закінчується він іноді зовсім невчасно. Що робити, якщо продукту немає, а готувати потрібно і чи можна використовувати кетчуп замість томатної пасти в борщ - читайте далі.

Чи можна використовувати замість томатної пасти кетчуп - відповідь на часте питання

Необхідно знати - між кетчупом і томатною пастою є принципова різниця. Незважаючи на те, що готуються ці продукти з одного овоча - помідора, вони все ж зовсім різні. Кетчуп - це соус, який містить в собі кілька компонентів, томатна паста - сама по собі один компонент (інгредієнт), який стає основою безлічі страв, також соусів. Саме з цієї причини замінити томатну пасту кетчупом не зовсім коректно.

Однак в тому випадку, якщо готувати вам необхідно вже зараз, а в арсеналі є тільки кетчуп - використовуйте його. Для того, щоб з цього щось вийшло, необхідно протушкувати кетчуп на сковороді разом зі звичайними помідорами, поки з них не вийде рідина.

відео дня

Чи можна замінити томатну пасту помідорами - якість йдемо

У тому випадку, якщо паста з томатів закінчилася, її можна замінити свіжими помідорами. Саме вони є однією з кращих альтернатив, тому що не мають ніякої додаткової обробки. Однак для того, щоб замінити помідорами томатну пасту, необхідно тушкувати їх на сковороді до тих пір, поки вся рідина не загусне і не перетвориться в ніжну відносно концентровану текстуру.

Чим замінити томатну пасту - кращі способи

Далі розберемо, чим можна в крайньому випадку замінити томатну пасту. У момент, коли ви дізнаєтеся про те, що томатна паста закінчилася - шукайте вдома наступні інгредієнти: томатний соус, томатне пюре, подрібнені помідори, також червоне вино з кукурудзяним крохмалем. Крім іншого - вище ми вже описали як використовувати свіжі помідори.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти