Через "Дію", від ООН та від Червоного Хреста: як українцю отримати фінансову допомогу під час війни

29 липня 2022, 03:10
У такий непростий період громадяни України можуть розраховувати на невелику допомогу.
переселенець
Як українцю отримати фінансову допомогу під час війни / УНІАН

У період війни українці можуть розраховувати на різну фінансову допомогу як від держави, так і від інших джерел.

Існують різні програми з різними умовами, тому гроші можуть отримати не всі.

Державна програма

Допомога внутрішньо переміщеним особам передбачає щомісячні виплати 2000 грн на дорослого і 3000 на дитину або людину з інвалідністю, але отримати їх можуть громадяни, які перемістилися з місць проведення військових дій, окупації або оточення.

відео дня

Також це стосується українців, чиє житло зруйноване або непридатне для проживання в результаті бойових дій, але тільки тих, хто подав заявку на його відшкодування.

Перелік регіонів, жителі яких мають право на виплати, змінюється, і його затверджує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Його можна подивитися тут.

читайте такожЧервоний Хрест видає гроші українцям у Польщі: кому належить допомога і як оформитиПодати заявку можна через портал "Дія" або в найближчому управлінні соціального захисту.

Виплати від ООН

Організація Об'єднаних Націй теж вирішила допомогти нашій країні і створила свою програму, завдяки якій 2220 грн можуть отримати внутрішньо переміщені особи, які евакуювалися на безпечні території.

Гроші будуть виплачувати протягом трьох місяців з моменту оформлення, і всього одна людина може отримати 6660 грн.

Списки одержувачів допомоги формує Мінсоцполітики, і на гроші можуть розраховувати переселенці незалежно від того, чи зареєструвалися вони попередньо як ВПО, а також постраждалі люди на підконтрольних Україні територіях.

читайте такожІрландія приймає біженців з України: як потрапити в країну і куди звертатися за допомогоюЩоб отримати допомогу від ООН, потрібно звернутися до органів соціального захисту населення територіальної громади, а за додатковою інформацією можна звернутися за телефоном: 0-800-307-711.

Програма від Червоного Хреста

Міністерство соціальної політики України, Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) і Товариство Червоного Хреста України оголосили про виплати для деяких категорій сімей.

У цій програмі не потрібно реєструватися, під її дію автоматично потрапляють сім'ї, які мають офіційний статус малозабезпечених і зареєстровані в Мінсоцполітики.

Виплати можу отримати сім'ї, які до 24 лютого 2022 року проживали в одній з громад, які постраждали від збройного конфлікту, незалежно від того, виїхала ця сім'я або залишилася на місці. Отримати можна 2500 грн на людину. Про участь сповістить СМС-повідомлення.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти