Чернишов презентував концепцію реформування системи архітектурно-будівельного контролю

30 березня 2021, 15:31оновлено 30 березня 2021, 16:03
Важливим аспектом реформування є вимога побудови якісної системи державного контролю та нагляду містобудівної сфери.
Чернишов презентував концепцію реформування системи архітектурно-будівельного контролю

29 березня в Комітеті Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відбулося засідання "круглого столу". На ньому Олексій Чернишов, Міністр розвитку громад та територій, представив концепцію реформування системи архітектурно-будівельного контролю в Україні. Захід був організований спільно з Міністерством розвитку громад та територій, асоціаціями органів місцевого самоврядування, експертним середовищем, - повідомляє прес-служба Мінрегіону.

На засіданні "круглого столу" розглянули запропоновану Міністерством розвитку громад та територій України концепцію проекту закону щодо реформування державного регулювання в сфері містобудування. Дана концепція була розроблена на платформі Мінрегіону спільно з народними депутатами, Асоціацією міст України, Офісом простих рішень і результатів, Конфедерацією будівельників України та представниками будівельного ринку.

"Зараз спільно з Мінрегіоном, депутатами, експертами і учасниками ринку розробляємо алгоритми реальних і ефективних змін. Що ж нам потрібно для реформи? З головного - розумна дерегуляція (цифровізація, отримання документів через електронну систему в будівництві) і запровадження відповідальності за порушення"- заявила народна депутатка України Олена Шуляк.

відео дня

Законопроект має на меті комплексне реформування сфери містобудування. Його прийняття дозволить запровадити нову прогресивну модель державного управління в будівельній галузі. Як повідомляють в Мінрегіоні, - основою проведення загальнодержавної реформи містобудування стала потреба в побудові прозорої, ефективної системи управління в містобудівній діяльності і необхідність поетапного ослаблення механізмів державного управління. В ході заходу було зазначено, що важливим аспектом реформування є вимога побудови якісної системи державного контролю та нагляду містобудівної сфери, впровадження інституту по залученню юридичних осіб до здійснення містобудівного контролю і їхнього функціонального поєднання.

"Світовий досвід показує, що немає кращого способу боротьби з корупцією, ніж створення конкурентного, прозорого ринкового середовища, розумної дерегуляції і автоматизації надання послуг. Разом з тим, цей проект Закону є першим етапом реформи. Наступний - внесення змін до Кримінального кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності у сфері містобудування", - зазначив Олексій Чернишов.

прес-служба Мінрегіону.

На засіданні "круглого столу" розглянули запропоновану Міністерством розвитку громад і територій України концепцію проекту закону щодо реформування державного регулювання у сфері містобудування. Дана концепція була розроблена на платформі Мінрегіону спільно з народними депутатами, Асоціацією міст України, офісом простих рішень і результатів, Конфедерацією будівельників України та представниками будівельного ринку.

"Зараз спільно з Мінрегіоном, депутатами, експертами та учасниками ринку розробляємо алгоритм реальних і ефективних змін. Що ж нам потрібно для реформи? З головного-розумна дерегуляція (цифровізація, отримання документів через електронну систему в будівництві) і введення відповідальності за порушення"- заявила народний депутат України Олена Шуляк.

Законопроект передбачає комплексне реформування сфери містобудування, прийняття якого дозволить ввести нову прогресивну модель державного управління в будівельній галузі.

Як повідомляють у Мінрегіоні, - основою проведення Загальнодержавної реформи містобудування стала потреба у побудові прозорої, ефективної системи управління у містобудівній діяльності та необхідності поетапного послаблення механізмів державного управління.

У ході заходу було зазначено, що важливим аспектом реформування є вимога побудови якісної системи державного контролю та нагляду містобудівної сфери, впровадження інституту щодо залучення юридичних осіб до здійснення містобудівного контролю та їх функціонального поєднання.

"Світовий досвід показує, що немає кращого способу боротьби з корупцією, ніж створення конкурентного, прозорого ринкового середовища, розумної дерегуляції та автоматизації надання послуг. Разом з тим, цей проект Закону є першим етапом реформи. Наступний-внесення змін до Кримінального кодексу України, Кодексу України Про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності у сфері містобудування", - зазначив Олексій Чернишов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти