Чотири хитрощі, як вибрати найсолодшу диню, про які ви не знали

18 липня 2023, 11:51оновлено 18 липня 2023, 12:41
Не всі знають, як визначити стиглість дині, Главред розповість, як це зробити.
як вибрати найсолодшу диню
як вибрати найсолодшу диню / колаж: Главред, фото: instagram marinka.markina/klavdiyaas

Липень - час коли починається сезон динь. Важко знайти людину, яка не любить диню, проте не всі знають, як визначити солодка диня чи ні. Ми розповімо про чотири способи визначити смачну диню.

Як вибрати найсолодшу диню - колір, пружність

Як і у випадку з усіма іншими овочами і фруктами, перше на що звертає увагу людина - це зовнішній вигляд продукту. У випадку з динею це не помилкові судження. Стигла і солодка диня завжди має рівномірне забарвлення і колір, а якщо на ній є сіточка, то вона повинна бути рівномірною.

Крім іншого, шкурка дині повинна бути пружною, на ній не повинно бути коричневих і зелених плям. Для того, щоб перевірити пружність - достатньо натиснути злегка на диню і трохи почекати. Якщо шкурка повернеться в колишній стан - диня стигла.

відео дня

Як вибрати смачну диню - звук

Багато хто бачив і знають, як при виборі дині люди стукають по плоду. Однак мало хто знає, що саме там можна почути. Про стиглості дині розповість дзвінкість звуку. Спробуйте легко грюкнути по дині, якщо ви почуєте глухий звук - диню можна брати, вона дозріла.

Як визначити стиглість дині - запах

Після того, як ви побачите відповідну вам на вигляд диню, варто послухати її аромат. Стигла диня буде пахнути характерним солодким і свіжим запахом. А ось переспілу диню ви впізнаєте по запаху, який віддалено нагадує аромат вина.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти