Чисто, віддано і вічно: як зрозуміти, що собака по-справжньому любить вас

2 липня 2023, 21:10оновлено 3 липня 2023, 10:47
1026
Ніжні почуття собаки здатні проявляти до багатьох, але любов до господаря для улюбленця завжди вище, ніж найсолодша кісточка.
Як собаки показують свою любов
Як собаки показують свою любов / колаж: Главред, фото: pexels.com

Як дізнатися, що собака вас любить? Яким би розумним не був ваш вихованець, прямої відповіді він, на жаль, вам дати не зможе. Але показати свої ніжні почуття вчинками, рефлексами і звичками – цілком.

Главред розповість, як буде собачою мовою "я тебе люблю".

1. У собак прекрасно розвинений нюх, але ось в тому, що стосується, наприклад, пам'яті на обличчя, вони не дуже сильні. "Своїх" вони зазвичай визначають по голосу і запаху. Тому вищим фізичними проявами любові у пса є ситуації, коли він визнає господаря візуально - на фото, по відеозв'язку, за вікном, коли нюх та слух не задіяні.

відео дня

Більше цікавих фактів про собак читайте у нашій статті: 5 найрозумніших порід собак у світі: справжні генії серед чотириногих.

2. Після ситного прийому їжі собаки в принципі приходять в милостивий настрій. Тож не дивно, що свій гарний настрій вони прагнуть розділити з тими, хто їм дорожче за інших, тобто з господарями. Тому обідні обійми і демонстрацію животика відразу після їжі можна сприймати, як маленьке зізнання в ніжних почуттях.

Як собаки показують свою любов
Як собаки показують свою любов / pexels.com

3. Вважається, що собака ставиться до господаря, як дитина до батьків. Діти, дивлячись своїм мамам і татам в очі, отримують дозу окситоцину – одного з гормонів щастя. Те саме відбувається і з чотириногими друзями. Будьте впевнені: якщо ваш улюбленець постійно намагається встановити з вами зоровий контакт, на прогулянці часто озирається, шукає вас поглядом та "підморгує", то ви завоювали його довіру на всі сто.

4. Рятувати свого господаря і піднімати його настрій – обов'язок кожного пса, який дійсно йому відданий. Він приходить до вас, якщо вам сумно: може зі своєю іграшкою, або починає робити те, що раніше у вас викликало сміх, або просто лягає поруч, максимально притулившись – емпатія у собак розвинена дуже сильно, тому вони завжди прагнуть розділити смуток того, хто їм припав до серця.

Як собаки показують свою любов
Як собаки показують свою любов / pexels.com

5. У собаки вкрай мало способів проявити свою любов до господаря, але вона все одно не може стримувати почуттів. Тому і хвіст махає, як божевільний, і лапки самі пускаються в танок. І тому собака приносить вам свою найулюбленішу іграшку. Не для того, щоб похвалитися (добре, ддобре, не тільки для цього), а й показати, що їй нічого для вас не шкода.

6. Ваші речі для собаки - теж предмет обожнювання. Тому вони і можуть потягти щось, що належить вам, або спати на вашому ліжку або одязі, коли вас немає поруч. Бути з вами скрізь і завжди - маленька мрія навіть найбільшого пса, якщо він дійсно вас любить.

Як собаки показують свою любов
Як собаки показують свою любов / pexels.com

7. Більшість собак легкозбудливі, тому махати хвостом і стрибати від радості вони здатні в принципі з усіма, хто їм хоч трохи симпатичний. Або з тим, хто почухав за вушком. Або просто звернув увагу і захопився їх м'ячиком. Проте проявом справжньої, глибокої любов і прихильності можна вважати, коли пес з вами швидко заспокоюється. Він знає, що поруч з вами йому безпечно, тому можна не взаємодіяти 24/7, а просто перебувати поруч. Хоча і в цьому собакам часто складно дотримуватися кордонів: за улюбленою людиною вони будуть слідувати куди завгодно, причому буквально.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти