Чисте повітря знижує ймовірність смертельного захворювання на 26% - вчені

1 серпня 2021, 02:16
Автори дослідження вивчили ефект зменшення вмісту діоксиду азоту.
повітря_природа_небо_екологія
NO2 з плином часу знизило ймовірність розвитку деменції більш ніж на чверть / 1zoom.ru

Згідно з новим багатообіцяючим аналізом наукових досліджень, представлених сьогодні, скорочення забруднення повітря може стати ключем до запобігання деменції.

Дослідники з чиказької некомерційної Асоціації Alzheimer's Association детально викладають три документи, які змушують уряди очищати наше повітря і допомагають знизити рівень виснажливого стану.

Автори дослідження вивчили ефект зменшення вмісту діоксиду азоту (NO2) і твердих частинок діаметром 2,5 мікрометра або менше-близько 3% діаметра людської волосини-відомих як PM2, 5, пише The Daily Mail.

читайте такожВисокий рівень цієї речовини в крові в молодому віці веде до Альцгеймера

В одному дослідженні зниження рівня NO2 з часом знизило ймовірність розвитку деменції більш ніж на чверть - до 26 відсотків.

При вдиханні вважається, що мікроскопічні частинки забрудненого повітря потрапляють в кровотік і потрапляють в мозок, де викликають запалення - проблему, яка може бути тригером деменції.

Але необхідні додаткові дослідження, щоб з'ясувати, як саме вплив забруднення повітря може викликати різні стани деменції, включаючи хворобу Альцгеймера.

Про новий аналіз повідомляється на міжнародній конференції Асоціації Альцгеймера (AAIC) 2021, яка проводиться в Денвері і транслюється в прямому ефірі в Інтернеті.

"Протягом деякого часу ми знали, що забруднення повітря є шкідливим для нашого мозку та загального здоров'я, включаючи накопичення амілоїду в мозку",-сказала Клер Секстон, директор наукових програм та інформаційно-пропагандистської роботи в Асоціації Альцгеймера.

"Але що цікаво, зараз ми бачимо дані, що показують, що поліпшення якості повітря може фактично знизити ризик деменції. Ці дані демонструють важливість політики та дій федеральних та місцевих органів влади, а також підприємств, спрямованих на скорочення викидів в атмосферу".

PM2, 5 можуть легко потрапити в легені, а потім в кровотік і в основному виникають при спалюванні вугілля, дров'яних печах, лісових пожежах, димових трубах і інших людських процесах, пов'язаних з горінням.Gorenje.

Тим часом, NO2, який в основному виникає з викидів автомобільного транспорту, пошкоджує клітини імунної системи в легенях і викликає підвищену сприйнятливість до респіраторних інфекцій. Це може зробити астматиків більш чутливими до алергенів.

Попередні звіти пов'язували тривалий вплив забруднення повітря з накопиченням бета-амілоїдних бляшок, що є причиною хвороби Альцгеймера, однієї з форм деменції.

Але сьогоднішнє оголошення знаменує собою перше накопичене свідчення того, що скорочення забруднення пов'язане з більш низьким ризиком розвитку деменції від усіх причин і хвороби Альцгеймера.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти