Чому літаки не літають над Тихим океаном: 6 секретів авіаперельотів

7 грудня 2023, 23:17оновлено 11 грудня 2023, 14:20
2278
Чому літаки не літають над Антарктидою та над Тихим океаном - Главред зібрав цікаві факти.
Чому літаки не літають над Тихим океаном: 6 секретів авіаперельотів
Чому літаки не літають над Індійським океаном / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Чому літаки не літають прямою, адже так вони могли б швидше дістатись до цілі. Однак, варто пояснити, що кожен літак має свій маршрут та пересувається спеціальними трасами у повітрі. Рухаються вони від однієї точки до іншої. За візуальними даними маршрут літаків здається дугою, якщо точніше, то траєкторія руху має вигнутий вигляд. Все дуже просто - Земля кругла, а на екрані карта має плоский вигляд.

Якщо ви цікавитесь інформацією про світ, то радимо ознайомитись із матеріалом: Що знаходиться за краєм Всесвіту: таємниці космосу, які вразять будь-кого.

Чи можна літати через Тихий океан

Нескінченний простір Тихого океану простягається від узбережжя Північної і Південної Америки до берегів Австралії та Євразії. Загальна площа становить половину усієї водної площини на планеті Земля. Тихий океан омиває п'ять материків. Однак, маршрути над Тихим океаном все ж таки прокладають. В Інтернеті можна подивитись маршрути, які існують та прокладаються.

відео дня

Чому літак не летить над океаном

  • Насамперед перельоти над Тихим океаном небезпечні для пасажирів через їх величезну дальність. В разі аварії над океаном, це може мати страшні наслідки, іноді можуть бути й жертви. Екіпаж літака повинен зробити небезпечну посадку на воду. Через таку екстремальну небезпеку маршрути літаків складають так, щоб вони більшу частину польоту рухались над землею.
  • Кривизна Землі на карті може показувати, ніби рейс з Лос-Анджелеса в Сінгапур має проходити лише над океаном. Однак, карта всього лише проєкція і вона має суттєві спотворення. Насправді короткий шлях для літака має проходити по дузі. В такому випадку дуга суттєво відхилиться на північ, де буде проходити вздовж узбережжя США, над Аляскою, Японією, Кореєю і Китаєм.
  • Мало хто знає, але у світі існують місця на карті, де заборонено перельоти. Яскравим прикладом є Гімалаї, адже там висота системи гір сягає близько 6 км над рівнем моря. І щоб пасажири могли дихати самостійно, то пілот повинен опустити літак до 3 км.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти