Чому в орхідеї жовтіють і в'януть листя: як врятувати рослину від загибелі

24 жовтня 2023, 03:40оновлено 30 жовтня 2023, 20:08
1211
Як повернути до життя орхідею та реанімувати жовте листя - садівниця розповіла, як "вилікувати" хвору рослину.
Чому в орхідеї жовтіють і в'януть листя: як врятувати рослину від загибелі
Чому в орхідеї жовтіють і тріскаються листя / колаж: Главред, скріншот: instagram/orchidei_vid_natalki

Що робити, якщо в орхідеї жовтіє листя та як врятувати рослину від хвороби. Відомо, що орхідея - це квітка із далеких тропіків і вона дуже реагує, якщо волога недостатньо надходить до коріння та листя. Рослина може захворіти через порушення вологості ґрунту та повітря.

Садівниця Наталія, яка вирощує та доглядає за орхідеями, у своєму блозі в Instagram розповіла про хвороби квітів та як за ними доглядати. Жовте листя в орхідеї - це ознака грибка, сонячного опіку або зневоднення рослини, поділилась вона.

Вас також може зацікавити матеріал "Що приносить в будинок азалія: який дивний вплив на людину може надати квітка". Мало хто знає, що ця квітка не просто красива, але має сильну енергетику.

відео дня

Чому в орхідеї жовтіють і тріскаються листя

  • Рослині не вистачає вологи. Листя рослини в'яне та жовтіє, коли вона не достатньо отримує вологи до коріння. Визначити рівень вологості у горщику можна візуально.
  • Мало вологи у повітрі. Орхідея любить вологе повітря, як у тропіках. Якщо в будинку занадто "сухо", то на кінчики листочків починають жовтіти, а згодом і зовсім листя жовтіє і відпадає.
  • Зайва волога. Якщо орхідея занадто зволожена, то коріння почне погано засвоювати поживних речовин. У такому середовищі можуть розвиватись грибкові хвороби.
  • Не вистачає корисних речовин. Жовте листя орхідеї говорить про те, що не вистачає калію в субстраті. Перша ознака - це жовтуваті прожилки на листі.
  • Сонячні опіки. Сонячні промені впливають на стан орхідей, адже жовті сліди на листі - це опіки. Вони можуть з'явитись після обприскування, коли на листі залишаються краплі води, які спрацьовують як лінзи.

Як врятувати орхідею з зів'ялим листям

Для того, щоб реанімувати рослину, потрібно обережно зрізати хворе листя і серцевину. Варто уважно стежити за станом орхідеї. Однією із причин хвороби рослини може стати недостатнє освітлення - відразу з'являються пожовкле листя.

  • Щоб вилікувати орхідеї, потрібно знайти затишне та сонячне місце, де буде достатньо свіжого повітря.
  • При грибкових захворюваннях орхідею важливо віднести горщик в ізольоване приміщення, а листки ретельно зрізати.
  • Орхідеї люблять вологу, тож варто обережно поливати, щоб не потрапляти на листя. Кращим варіантом стане обприскування чи протерти вологою ганчіркою.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти