Що буде, якщо їсти яловичину щодня - відповідь лікаря

9 грудня 2021, 03:21
Яловичина - лідер за вмістом білків, заліза та інших корисних речовин. Це м'ясо необхідно для людей зі зниженим гемоглобіном, анемією та цукровим діабетом.

Що буде, якщо їсти яловичину щодня - відповідь лікаря
На калорійність яловичини і корисні властивості впливає спосіб її приготування / Фото pixabay.com

Яловичина - найнизькокалорійніший вид м'яса. Про його користь для організму написано чимало. Зокрема, яловичина містить вітаміни Е і Н, всі вітаміни групи В, амінокислоти, фермент бета-аланін, олеїнову кислоту, пурини, мікро- та макроелементи.

Лікар-дієтолог Ірина Риль розповіла, що станеться з організмом при регулярному вживанні яловичини й телятини, передає РИА Новости.

відео дня

Кому потрібно їсти яловичину

"Яловичина, а особливо телятина - лідер за вмістом заліза. Тому вона необхідна людям зі зниженим гемоглобіном і феритином (анемією)", - розповіла Риль.

За словами фахівця, яловичина містить якісні білки і амінокислоти, що потрібні для вироблення колагену, необхідного для нашої шкіри, суглобів, судин, волосся.

"Даний продукт корисний в харчуванні людей з цукровим діабетом. Яловичина - джерело вітамінів групи В (необхідні для роботи нервової системи та імунітету). Містить таурин і цинк, що сприяють зміцненню імунітету", — зазначила фахівець.

Яловичина - користь

Якщо регулярно вживати яловиче м'ясо, то цей продукт:

  • підвищить захисні властивості організму;
  • прискорить метаболізм;
  • поліпшить зір;
  • зміцнить кровоносні судини;
  • знизить вміст холестерину;
  • попередить розвиток атеросклерозу:
  • поліпшить згортання крові;
  • нормалізує шлункову кислотність;
  • очистить організм від шлаків;
  • підвищить стресостійкість;
  • усуне сомнологічні проблеми (труднощі при засипанні, безсоння).

Яловичина - калорійність

Яловиче м'ясо - низькокалорійний продукт, але його енергетична цінність залежить від харчування і віку тварини, використаної частини тіла і способу приготування.

В середньому калорійність яловичини коливається від 185 до 275 кілокалорій. Якщо корова ходить на пасовище і харчується в основному травою, то калорійність м'яса буде мінімальною – 200 кілокалорій, а якщо тварину тримають на фермі та годують добавками, то енергетична цінність виростає до 250. Калорійність телятини - 100 кілокалорій.

читайте такожЯк часто можна їсти курятину, а кому від цього м'яса варто відмовитися - відповідь дієтолога

На енергетичну цінність яловичини і корисні властивості впливає також спосіб приготування. Наприклад, бульйон містить 57 кілокалорій, копчений продукт – 110, запечений в духовці – 170, тушковане м'ясо з овочами – 180, без овочів – 210, приготоване на пару – 200, отарне – 210, шашлик – 230, холодець – 250, смажене м'ясо - 300.

Як повідомляв Главред, раніше експерти розповіли, що корисніше - яловичина або індичка.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти