Що буде, якщо їсти кожен день апельсини і яка користь від фруктів

4 січня 2023, 09:30
Якщо ви цікавитесь, як часто можна їсти апельсини – не забувайте, що в середньому рекомендують вживати в їжу не більше 1-3 фруктів на день.
Апельсиновий сік
Апельсини допомагають схуднути - вони сприяють поліпшенню метаболізму / ua.depositphotos.com

Апельсин - дуже популярний і поширений фрукт, який можна придбати практично в будь-якому супермаркеті чи кіоску на ринку. Найчастіше апельсини їдять не тільки в свіжому вигляді, але і готують з них джеми, цукати, мармелад, додають до напоїв і страв. Вважається, що, якщо їсти один апельсин кожен день, то він допоможе в боротьбі з уповільненим метаболізмом організму людини. Однак цитрусові фрукти не слід вживати в надлишку, що може призвести до алергічної реакції або неприємних реакцій організму.

Апельсини - користь

У самих апельсинах міститься безліч вітамінів. Головний вітамін - С, його у фрукті 64% від усіх інших. Також в апельсині є і провітамін А, вітаміни В1, В2, В3, В5, В6, В9, магній, залізо, кальцій, фосфор цинк та ін. Кожен з цих вітамінів і мінералів корисний для здоров'я людини.

В середньому апельсині зазвичай 3 грами клітковини - 12% її добової норми в організмі. Причому 2 г з 3 – розчинна клітковина, яка позитивно впливає на зниження показників рівня холестерину в крові і допомагає в боротьбу з внутрішнім жиром на животі. Клітковина апельсина сприятливо впливає на травну функцію організму, стабілізує апетит і покращує сон.

відео дня

Один апельсин покриває 80% денної потреби організму у вітаміні С, який не тільки підвищує імунітет – він знижує запальні процеси і навіть допомагає схуднути, оскільки допомагає організму використовувати свій жир в якості енергії під час заняття фізичними вправами. Вітамін C надає змогу зняти втому і діє як антиоксидант.

Крім того, калій, що міститься в апельсині, допомагає підтримувати м'язову масу, знижує тиск і заважає затримці рідини в організмі. Фолієва кислота сприяє ефективній роботі мозку, нервової системи, допомагає впоратися з депресіями і проблемами з пам'яттю.

У м'якоті апельсина безліч флаваноїдів - вони допомагають підтримувати в хорошому стані нервову систему. У білій частині є пектин, він покращує травлення і знижує артеріальний тиск.

Чим корисний апельсин для жінок

Жінки частіше, ніж чоловіки, страждають від артриту. Стакан апельсинового соку допомагає полегшити больові відчуття. Тому сік апельсина вважається дуже корисним для жінок, які страждають від артриту.

Тим жінкам, які хочуть схуднути, радять додавати в свій раціон апельсин як невеликий перекус. Це допоможе поліпшити метаболізм.

Один апельсин містить близько 70 кілокалорій, однак вони дозволяють організму отримати відчуття ситості і запобігають такому неприємному явищу, як переїдання.

Крім усього іншого, в апельсинах є низка натуральних ефірних масел. Вони допомагають зволоженості шкіри, що важливо для збереження молодості.

Апельсин радять і для боротьби з вуграми і чорними крапками. Апельсинову цедру висушують, подрібнюють і змішують з молочним йогуртом. Жінки можуть наносити консистенцію круговими рухами на шкіру і залишити її на 10 хвилин. Після цього маска змивається прохолодною водою.

Апельсини корисні для чоловіків

Фолієва кислота принесе користь і для чоловіків. Вона, разом з іншими вітамінами групи В, допомагає зберегти когнітивні функції. Провітамін А може посприяти поліпшенню зору.

Спортсменам вживання апельсинового соку допоможе набратися сил і фізичної витривалості.

Апельсини - шкода для здоров'я

Оскільки у фрукті велика кількість вітаміну C і клітковини, його не рекомендують їсти в занадто великій кількості. Інакше можна зіткнутися з алергічною реакцією і іншими неприємними наслідками. Здоровій людині радять їсти від 1 до 3 апельсинів на день.

Краще не пити апельсиновий сік на голодний шлунок. Особливо від такого методу слід утриматися людям, у яких є проблеми з шлунково-кишковим трактом.

Дітям свіжовичавлений сік апельсина радять трохи розбавляти водою.

Що буде, якщо з'їсти апельсин на ніч

Дієтологи не проти вживання цитрусових в їжу у вечірній час. Враховуючи, що апельсини добре впливають на метаболізм, вони допомагають схуднути. Якщо ви зібралися з'їсти апельсин на ніч, не забувайте – проміжок між ранковим і вечірнім прийомом їжі повинен бути не менше 10 годин. Між останнім прийомом їжі і сном повинно пройти не менше 3 годин. Наприклад, якщо ви лягаєте спати о 00:00, то можете перекусити апельсином о 20-21:00.

Не можна забувати – користь чи шкода апельсина перед сном також залежить від особливостей роботи травної системи і певних протипоказань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти