Що буде, якщо м'ясо покласти в киплячу воду: багато господинь ахнуть від подиву

20 травня 2023, 09:52
Виявляється, що від того, у якій воді варитиметься м'ясо, залежить смак майбутньої страви.
бульон, мясо
Чи можна заливати м'ясо гарячою водою? / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Найбільш цінний продукт харчування, який є основою багатьох страв, – це м'ясо. Мабуть, ніхто не може уявити приготування бульйону без цього інгредієнту. Окрім того, багато салатів готуються із додаванням шматочків відвареного м'яса. Проте досить часто під час приготування м'ясних страв у багатьох господинь може виникнути питання, в яку воду класти м'ясо – холодну чи гарячу. Виявляється, що від того, у якій воді варитиметься м'ясо, залежить смак майбутньої страви. Сьогодні Главред розповість, чи можна м'ясо класти в гарячу воду і що буде, якщо варити його у холодній воді.

Чому м'ясо при варінні заливають гарячою водою?

М'ясо можна кидати у гарячу воду лише за однієї умови – якщо вам не потрібен бульйон. Уся справа в тому, що гаряча вода не дає м'ясу виділити увесь сік, який в ньому є. Саме тому, після того як м'ясо звариться, воно буде дуже соковитим. Таке м'ясо стане відмінним доповненням будь-яких салатів, бутербродів, запіканок тощо.

Варто зауважити, що варити м'ясо потрібно у невеликій кількості води. Найкраще, якщо кількість води над поверхнею м'яса буде на 2 сантиметри вищою. Після того, як м'ясо буде готовим, така вода буде непридатною для подальшого приготування супу чи борщу.

відео дня

Додамо, що м'ясо буде просто феєричним, якщо ви його не будете варити, а приготуєте на пару. У такий спосіб воно збереже всі свої соки, а також буде шалено м'яким та ніжним. А якщо його ще й попередньо замаринувати, то майбутня страва буде просто бомбічною!

Коли потрібно класти м'ясо у холодну воду?

М'ясо потрібно обов'язково класти у холодну воду, якщо ви вирішили приготувати суп, борщ чи холодець. Це ті страви, у яких бульйон є основним, а тому його потрібно смачно приготувати. За рахунок того, що вода холодна, білки, які є у м'ясі, повільно закупорюватимуться. А це означає, що м'ясо повільно віддаватиме усі свої соки бульйону. У зв'язку з цим він буде дуже наваристим та неймовірно ароматним. Тому, готуючи страви, де вам потрібен смачний бульйон, кидайте м'ясо у холодну воду, а коли вода закипить, зробіть маленький вогонь та варіть до готовності.

Пам'ятайте, якщо ви хочете насичений та ароматний бульйон, то не треба відділяти м'ясо від кістки. Також ви можете зробити свій бульйон золотистим. Для цього потрібно взяти цибулину, гарненько вимити її та покласти у бульйон. Чистити цибулину не потрібно, адже саме її лушпиння надасть вашому бульйону красивий колір. Після того, як бульйон звариться, можете відділити м'ясо від кістки, а цибулину вийняти. Ваша страва буде неперевершеною!

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти