Що буде, якщо пити кефір на ніч: інформація, поради, рекомендації

2 серпня 2022, 16:00оновлено 9 серпня 2022, 11:51
Є досить поширена думка, що кефір перед сном - відмінне пиття. Главред зібрав основні, відомості та рекомендації з цього приводу.
Кефір
Кефір / https://ua.depositphotos.com/

Що буде якщо випити склянку кефіру на ніч

У той час, коли людина спокійно і мирно сопе в дві дірки ‒ і, відповідно, коли його організм витрачає мінімум енергії, то автоматично запускається процес його відновлення. Тому-то дієтологи і радять, що перед сном потрібно вживати тільки те, що дасть невеликий ресурс для всіх регенеруючих процесів. Наприклад, взяти кефір. У ньому багато білка, який вкрай легко і відмінно засвоюється. Ну і, відповідно, надає додаткову енергію тілу. Пройдемося трохи детальніше по тому, що саме робить кефір для організму.

Допомагає кишечнику

У двохсотграмовій склянці кефіру є більше два трильйони ферментованих бактерій і цілих двадцяти двох види корисних мікроорганізмів (в першу чергу ‒ лактобактерії та біфідобактерії). Саме ці два види якісно впливають на мікрофлору кишечника.

Покращує імунітет в цілому

У кефірі містяться дюжина вітамінів. Особливо він багатий вітамінами B2, B4 і B12. Ще в ферментованому молочному продукті більше макро - і мікроелементів (що і стимулює імунну систему для боротьби з хворобами).

"Заправляє" тіло кальцієм

Справа в тому, що коли людина спить, то кальцій швидко "залишає" тіло— кефір нівелює його втрату.

"Прибирає" вагу

Кефір багато років поспіль значиться в багатьох дієтах, тому як низькокалорійний; містить "легкий" білок, втамовує голод і зменшує апетит.

Чому не треба пити кефір на ніч

Кефір на ніч не слід вживати, якщо у людини:

Діагностовано гастрит - тобто розлад кишечника укупі з підвищеною кислотністю. Кефір - кисломолочний продукт, що викликає в шлунку процес бродіння. А воно вже несе здуття живота і неприємні відчуття;

Проблеми з нирковою системою. Але проблема в тому, що кефір викликає велике навантаження на такі органи.

Ще кефір вкрай шкідливий, якщо у людини ‒ непереносимість лактози, панкреатит (запалення підшлункової), виразка або хвороби дванадцятипалої кишки.

Що краще пити на ніч - кефір або молоко

Відповідь однозначно - краще кефір. Молоко довго засвоюється - і його потрібно пити за пару годин до походу в ліжко. А кефір засвоюється куди легше і тому його можна смачно сьорбнути вже перед самим сном.

Кефір взагалі корисніше молока саме для зрілих людей, ніж для поганої молоді. Справа в тому, що кисломолочні бактерії, по-перше запускають перистальтику кишечника, по-друге, пригнічують патогенні мікроорганізми, не даючи ходу бродінню і гниттю, і, по-третє, допомагають перетравлювати організму казеїн (білок коров'ячого молока), а також сприяють засвоєнню вітамінів, кальцію і заліза.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти