Що буде, якщо розмовляти з котом: результат вас приємно здивує

15 червня 2023, 02:20оновлено 15 червня 2023, 15:03
Як сказати котячою мовою "Привіт", щоб домашній улюбленець вас зрозумів - цікаві факти про мову тіла тварин.
Що буде, якщо розмовляти з котом: результат вас приємно здивує
Чи розуміють кішки нявкання / колаж: Главред, фото: instagram/tanya_tanya_89

Чи можна розмовляти з кішками та як це впливає на стан у людини та домашнього улюбленця - Главред розібрався у тонкощах спілкування із котами. Щоб зрозуміти кота, потрібно уважно вислухати його і спіймати особливий зв'язок.

Як кішки показують прихильність до людини

Щоб зрозуміти почуття свого котика, потрібно слідкувати за його мовою тіла та за настроєм улюбленця. Це все може означати різний спектр емоцій. Варто звернути увагу на звуки, які кішка видає та як поводиться. Як зрозуміти, що домашній улюбленець показує свою любов, потрібно звернути увагу на це:

  • Зоровий контакт. Якщо кіт довго дивиться вам в очі, то це означає, що він вам довіряє. Якщо при цьому він повільно кліпає і мружиться - безсумнівно, що ви заслужили любов, довіру від кота та отримали особливий "котячий поцілунок".
  • Муркотіння. Коли котики задоволені і дарують свою любов, то вони мурчать. Таким чином вони передають усі почуття та емоції, які накопичились до господаря.
  • Котячі ніжності. Коли котики труться мордочкою об ваші ноги, руки або лице, то так вони показують любові, вдячність та довіру до свого власника.
  • Хвіст у котів - особливий вимірювач настрою. Якщо котик ходить за вами із піднятим хвостом, ніби труба, то він просить трішки уваги від вас.
  • Ще одна ознака прихильності та любові кішки є "топтання", переминання з лапки на лапки з випусканням кігтиків. Так вони показують, що відчувають себе в повній безпеці поруч із вами.

Як коти розмовляють з людьми

Своїми рухами та звуками коти привертають до себе увагу і показують, що вони хочуть. Кожен рух і звук має своє призначення і треба правильно його розуміти.

  • Коли кіт клацає зубами - це до напруженого настрою, хвилювання та наміри до полювання. Також це можна почути, коли кішка полює за мухою на стелі, або ж пташок на підвіконні.
  • Під час гарчання чи шипіння кота - варто розуміти почуття наляканості та готовності відбити напад на попередження суперника.
  • Мурчання передає не лише хороші емоції і настрій, але й допомагає заспокоїтись. Якщо хвора кішка муркоче, то таким чином вона розслабляється і полегшує процес одужання.
  • Іноді коти можуть видавати звуки, схожі на бурмотіння або щебетання - так вони хочуть привернути до себе увагу і привітатись.

Чим корисне спілкування з кішками

Домашній улюбленець і господар тісно пов'язані один із одним. Спілкуючись між собою вони почуваються більш захищеними та не такими самотніми. Якщо вдома є пухнастик - є кому дарувати свою увагу і любов, то людина почувається щасливою і не одинокою. Часті "розмови" тварини та її господаря допомагають зміцнити іх дружній зв'язок.

Дивіться відео про те, як кіт Степан одружився:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти