Що станеться з організмом у перші дні після відмови від цукру

20 травня 2023, 08:26
При низькому рівні цукру в крові людина відчуває втому, стає загальмованим і навіть може втратити свідомість, так що важливо не перестаратися.
Що буде, якщо відмовитися від цукру
Що буде, якщо відмовитися від цукру / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Цукор - найпопулярніша харчова добавка в продуктах харчування, і виключили з раціону його важко. Більшість з нас залежні від цукру, незалежно від того, усвідомлюємо ми це чи ні.

Якщо ви все-таки зважитеся позбутися від цукру в своєму раціоні, то зміни в організмі не змусять себе чекати.

Користь для мозку

Як тільки ви перестанете їсти цукор, ви побачите, наскільки більш зосередженим і ясним стане ваш розум. Здоров'я мозку саботується, коли ви залежні від цукру, а потім дієте відповідно до своєї залежності.

відео дня

Дослідження 2014 року, опубліковане в журналі Nutritional Neuroscience, пояснює, як дієта з високим вмістом фруктози викликає інсулінорезистентність гіпокампу, а також посилює дефіцит пам'яті.

Інше дослідження, опубліковане в журналі Molecular Neurobiology, виявив зв'язок між споживанням цукру та негативними змінами в лобовій корі головного мозку - змінами, пов'язаними з додатковими когнітивними проблемами.

Ви скинете вагу

Очевидно, що кожен раз, коли ви їсте їжу з цукром, ви їсте більше порожніх калорій, і, звичайно, це сприяє збільшенню ваги. Однак, коли ми говоримо про цукор, збільшення ваги та ожиріння, в дію вступають більш потужні механізми. Вживання цукру руйнує гормони, відповідальні за підтримку здорової ваги, а також ті, що сприяють здоровій втраті ваги.

Цукор також впливає на ту частину мозку, яка контролює апетит. Дієта з високим вмістом цукру змушує ваш мозок думати, що він все ще голодний, в той час, як насправді немає ніякої необхідності продовжувати їсти.

Коли ви перестаєте їсти цукор, схуднути стає набагато легше.

Ви будете почувати себе легше і щасливіше

Звичайно, з'ївши улюблений торт або морозиво, ви можете почуватись краще в короткостроковій перспективі, але в довгостроковій перспективі ваше психічне здоров'я може постраждати. Чи знали ви, що переїдання цукру пов'язане з депресією? Основне хронічне запалення, що виникає при вживанні великої кількості цукру, негативно впливає на роботу мозку - одна з причин, по якій ми стаємо синіми від надлишку солодкого.

Дослідження 2015 року, опубліковане в журналі American Journal of Clinical Nutrition, показало, що жінки, які їли солодкі продукти з високим глікемічним індексом, збільшували ризик розвитку депресії.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти