Що робити, щоби врятуватися від холоду - хитрощі для дому

20 жовтня 2022, 10:39
Існує безліч лайфхаків для холодного сезону, які не дадуть замерзнути. Що треба робити, щоби не тремтіти у власній квартирі, читайте на Главреді.
1666250686-2661.jpg
Що робити, щоби врятуватися від холоду / Фото ua.depositphotos.com

Осінньо-зимовий сезон 2022-23 українці зустрічають не в простих умовах. Чи буде тепло в квартирах - невідомо, тому актуальним є питання, що робити, щоб врятуватися від холоду. Якщо у вас вже зараз зуб на зуб не потрапляє, то скористайтеся невеликими хитрощами, щоб зігрітися.

Передусім, варто обзавестися речами з натуральних матеріалів, наприклад, з овечої вовни. На підлогу можна постелити вовняний килим, а замість звичайної ковдри використовувати вовняну.

Дуже часто відчуття холоду відчувається сильніше через те, що квартира здається незатишною. В цьому випадку можна скористатися лайфхаком ісландців.

Взимку жителі Ісландії вечорами запалюють свічки. Ісландці впевнені, що мерехтливі вогники надають будинку затишок, відганяють сумні думки і дарують святкову атмосферу.

Свічка
Зимовими вечорами ісландці запалюють свічки, що вдома було затишніше / Фото ua.depositphotos.com

Щоби відчуття тепла і затишку в квартирі було ще сильнішим, можна спекти що-небудь смачне. Наприклад, печиво або пиріг. Завдяки духовці повітря в приміщенні прогріється і наповниться смачними ароматами.

Щоби стало тепліше в коридорі, можна використовувати правило обігріву будинку від фінів. Вони радять після теплого душу відкрити двері в кімнати. Завдяки пару навколишнє повітря трохи прогріється.

Як зігрітися, якщо дуже холодно

Якщо в квартирі дуже холодно, то є простий спосіб зігрітися. Його можна використовувати, якщо ви збираєтеся лягати спати. Знадобляться лише звичайні пляшки (наприклад, об'ємом в півтора літра) і гаряча вода (60-70 градусів).

Гарячу воду потрібно залити в пляшки і засунути в ліжко. Якщо вода дуже гаряча, то пляшки можна загорнути в рушник. Цей спосіб добре допомагає не замерзнути вночі, навіть до ранку пляшки ще будуть теплими.

Схожий спосіб використовують і в Японії. Правда, там замість пляшок з водою використовують мішечки з рисом. Такі грілки підкладають під одяг, у взуття і в ліжко, щоб зігрітися.

Щоб зробити таку саморобну грілку, візьміть стару шкарпетку, пів склянки сухого рису і шнурок. Рис потрібно насипати в носок і міцно зав'язати. Перед використанням шкарпетку з рисом потрібно на одну хвилину покласти в мікрохвильовку - і грілка готова.

Раніше Главред писав, як обігріти кімнату підручними засобами і який метод може виявитися небезпечним.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти