Що робити, якщо кішка хрипить і кашляє: можливі причини та наслідки

19 травня 2023, 10:13
Не ігноруйте хрипоту і кашель у вашої кішки. Подбайте про її здоров'я і комфорт, звернувшись за допомогою до ветеринара.
Чому кішка хрипить і кашляє
Чому кішка хрипить і кашляє / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Спостереження хрипоти і кашлю у вашої кішки потребує уваги та консультації з ветеринаром. Тільки професіонал може визначити точну причину і запропонувати найбільш відповідне лікування, але є кілька захворювань, які зустрічаються найчастіше.

Респіраторні інфекції

Однією з основних причин хрипоти і кашлю у кішок є респіраторні інфекції. Віруси та бактерії, такі як кальцивірус, хламідії та паразити, можуть викликати запалення дихальних шляхів у вашої кішки. Дізнайтеся про поширені респіраторні інфекції та як їх виявити.

відео дня

Алергії та подразники

Кішки можуть також проявляти алергічну реакцію на різні речовини, такі як пил, пилок, домашній пилок і навіть певні продукти харчування. Дізнайтеся, які алергени можуть викликати хрипоту і кашель у вашої кішки і як управляти алергічними реакціями.

Бронхіальна астма: хронічне захворювання дихальних шляхів

Бронхіальна астма може бути ще однією причиною хрипоти і кашлю у кішок. Це хронічне захворювання, при якому дихальні шляхи звужуються і викликають утруднення дихання. Дізнайтеся про симптоми, діагностику та можливі методи лікування бронхіальної астми у вашої кішки.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти