Що робити, якщо кіт бігає ночами: прості способи, як вгамувати вихованця

6 червня 2023, 05:30оновлено 8 червня 2023, 22:07
Якщо ви не знаєте, що робити, якщо кішка не дає спати ночами, обов'язково спробуйте знайти найкорисніше денне заняття для вашого домашнього вихованця.
Кіт
Надлишок енергії - ймовірна причина, чому кіт поводиться, як скажений / instagram.com/benedict_thecat

Багато господарів кішок стикаються з проблемою, коли їх вихованці проявляють особливу активність саме ночами. Після трудового дня хочеться добре відпочити і поспати, проте хвостаті заважають. Тому люди цікавляться, що робити, якщо кішка не дає спати вночі. Ми пропонуємо вам поради, які допоможуть впоратися з ситуацією.

Чому кіт став кричати ночами

Кішка - хижак від природи. Вона чудово бачить в темряві, її активність не дарма проявляється вночі. Однак є й інші причини, чому кіт нападає ночами.

У кота дуже багато енергії

відео дня

Часто коту нема чим зайнятися вдень, тому він відпочиває, спить, і чекає на повернення додому своїх господарів. Вночі тварина вихлюпує всю енергію, яка накопичилася за день. Деяким кішкам взагалі подобається нічне життя, коли навколо тихо і спокійно.

Кішці нудно

Зазвичай вдень господарі зайняті чимось своїм-наприклад, працюють або навчаються. Господар приходить ввечері додому і кіт вирішує, що треба з ним пограти, щоб отримати свою "законну" увагу.

Кіт хоче їсти

Коли кішка з різних причин вчасно не поїла ввечері, організм в обов'язково порядку зажадає своє вже вночі. Часом голод стає одним з найсильніших стимулів таки докричатися до свого господаря.

Кішка кричить за "покликом природи"

Буває, що кішка може розбудити людину ночами через свої фізіологічні моменти - в період тічки або ж перед пологами. Також коти можуть бути активні під час свого статевого полювання.

Старість

Коли кішка старіє, в її організмі багато змінюється. В тому числі, і звички. Літні коти страждають порушенням сну. Активність вночі в таких випадках може бути пов'язана з погіршенням здоров'я.

Кіт погано себе почуває

Не завжди кіт будить людину, коли йому просто нудно. Іноді це відбувається через хворобу. Вихованець може не спати через млявість, кашель, порушення сечовипускання, блювоту, пронос та інші проблеми зі здоров'ям.

Кішка не дає спати ночами - що робити

Кішка повинна награтися

Вигадайте щось для того, щоб кішка була зайнята, поки вас немає вдома. Допоможуть спеціальні котячі будиночки з м'ячиком, лабіринти, сходи і кігтеточки.

Можна купити кішці й декілька наборів іграшок – тих, що пищать, стрибають, дзвенять і миготливих - щоб їй одній не було нудно.

Сховайте по кутах корм, щоб кішка могла активно шукати його вдень. Є навіть спеціальні іграшки, з яких такий корм висипається.

Показуйте кішці цікаві відео

Вечорами вмикайте вашому коту спеціальні відео, де на екрані муха, рибки або миша, яка пищить. Кішки намагатимуться їх зловити. Візьміть планшет, запустіть спеціальну відеогру, і кішка буде займатися віртуальним полюванням – ловити лапою мишей, які періодично зникають.

Кішка повинна спати ближче до вікна

Спальня у кішки повинна бути біля вікна, щоб вихованець цікавився тим, що там відбувається, і менше спав вдень. Вранці і ввечері приділяйте кішці більше часу, щоб вона не занудьгувала.

Змініть розпорядок дня кота

Навчіть кішку проявляти активність вдень, а не вночі. Не реагуйте на нічні прохання дати їжу, щоб не балувати кота.

Дайте коту спокійно ходити квартирою

Якщо у вашому будинку дуже галасливо – наприклад, грають діти – кішка бажатиме вдень спати, тому що не може спокійно ходити і обстежувати територію. Постарайтеся привчити кішку до дійсності або просіть дітей грати з котом, щоб він спокійно міг ходити по квартирі.

Не перегодовуйте кота вранці

Намагайтеся, щоб кішка занадто сильно не наїдалася з ранку, залишайте споживання більшої частини корму на вечір. Потрібно, щоб тварина лягла спати ситою. Добре погодуєте кота з ранку - його буде хилити в сон.

Не реагуйте на провокації

Якщо кішка не дає вам поспати вночі і вимагає особливої уваги, а ви, в свою чергу, впевнені, що причина не в стресі або хворобі, ігноруйте вихованця і постарайтеся не піддаватися на маніпуляції. Так ви закріпите для кішки її небажану поведінку.

Не закривайте на ніч ванну або кухню

Намагайтеся не закривати кішку у ванній або на кухні, якщо вона була в цих місцях вдень. Вихованець прагнутиме відправитися туди вночі. Кота краще не пускати в дитячу, щоб він не вважав це місце своїм.

Тепер ви знаєте, чому кіт біситься ночами. Дотримуючись вищевказаних рекомендацій, ви зможете впоратися з цією проблемою. Якщо проблема в стресі або хворобі кота, зверніться до зоопсихологів або ветеринарів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти