Що робити, якщо немає газу: причини та точний порядок дій

14 жовтня 2022, 19:35
Куди дзвонити якщо немає подачі газу - що важливо знати і пам'ятати.
газ
Куди звертатися по газу: що потрібно пам'ятати / Фото Reuters

В умовах воєнного часу надання населенню основних комунальних послуг, в тому числі і газу, стає критично важливим. Після перебоїв з подачею електроенергії, а в деяких випадках і води, газ для побутових споживачів залишається одним з основних джерел комфорту в будинку.

Що робити якщо в будинку відключили газ

Телефони основних аварійних служб краще пам'ятати напам'ять, а також привчати до цього дітей, щоб у критичній ситуації не втрачати дорогоцінний час. Зателефонувати в аварійну газову службу необхідно відразу, якщо ви виявите відключення газу або неполадки в газовій мережі, або в роботі побутових газових приладів. Діагностикою і ремонтом такого специфічного обладнання повинні займатися виключно фахівці.

Куди дзвонити якщо немає подачі газу

У разі відсутності газопостачання в домоволодінні негайно звертайтеся в аварійну газову службу. Її фахівці швидко і професійно встановлять причину перебоїв з подачею газу і професійно усунуть несправності. Аварійно-диспетчерська газова служба працює цілодобово. При цьому аварійні бригади чергують щодня, без вихідних. Звернемо увагу, що аварійні заявки службою виконуються безкоштовно.

Чому може не бути газу в квартирі

Є кілька ймовірних причин відсутності газу в будинку. Від банального відключення через несплату за спожитий газ, до більш серйозних причин. У разі поломок або аварій на газовій мережі необхідно не відкладаючи звертатися в аварійну газову службу. Не намагайтеся самостійно полагодити газове обладнання або мережі. Найменша помилка або неточність може призвести до непоправних наслідків.

Коли потрібно викликати газову службу

У разі виявлення неполадок або витоку (ви відчуєте характерний запах), перекрийте подачу газу, а також викличте газову службу, яка займається подачею блакитного палива у будинок, і вона зможе з'ясувати причину відключення газу або поломки.

Якщо підозра на витік газу, не вмикайте і не вимикайте електричні прилади, не користуйтеся вогнем, відкрийте вікна і двері, перекрийте крани на газопроводах. Постарайтеся убезпечити себе і оточуючих: для цього покиньте приміщення, де виявлено витік газу і відійдіть від приміщення на безпечну відстань. Після цього негайно телефонуйте газовикам 104.

Причини виклику аварійної служби 104:

  • виявлення характерного запаху газу;
  • зниження тиску газу в будинку;
  • зникнення газу у вашому будинку/квартирі;
  • втручання в роботу газових мереж сторонніх;
  • вибух або пожежа в будинку, де є газове обладнання.
газ
Немає газу в плиті - як подзвонити в аварійку / kv.dsoua.com

Як викликати аварійну бригаду газової служби

При виявленні витоку газу або поломки газового обладнання зателефонуйте за телефоном 104. Важливо пам'ятати про те, що абонента автоматично з'єднують з аварійною газовою службою району, з якого проводиться дзвінок. Телефони газової служби по всі країни єдині і не змінюються в залежності від регіону. Також врах*йте, що викликати аварійну газову службу можна як зі стаціонарного, так і з мобільного телефону.

Як відновити подачу газу

Нерідко причиною відсутності подачі газу буває комунальна заборгованість. Рішення даної проблеми просте - необхідно погасити борги для відновлення подачі газу. Після того, як Ви вирішите проблему із заборгованістю, зверніться в вашу газову службу з відповідними квитанціями, після чого буде прийнято рішення про відновлення подачі газу.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти