Що робити, якщо в будинку завелися блохи, і як позбутися від шкідників

25 вересня 2022, 05:30оновлено 28 вересня 2022, 18:34
Позбутися від бліх в будинку можна після повної обробки речей, які можуть бути заражені.
Блохи, квартира
Боротьба з блохами в квартирі - складне завдання / ua.depositphotos.com, Pixabay

Блохи - комахи, які є стійкими до будь-якого середовища. Вони можуть розмножуватися як в умовах темряви, так і в обстановці високої вологості. Боротися з ними треба комплексно. Вивести бліх з квартири – реальне, але досить важке завдання. Часто вони можуть жити в килимах, під плінтусами, на м'яких іграшках і в ліжку.

Блохи можуть кусати людину уві сні. Вони мешкають на висоті метр-півтора, тому доведеться дуже ретельно обробляти житло. Починаючи з підлоги, закінчуючи вказаною висотою.

З'явитися блохи можуть у домашньої тварини. Треба звернутися до ветеринара. Щоб не переплутати шампуні або будь-які компоненти та не нашкодити вашій тварині, в обов'язковому порядку дотримуйтесь рекомендацій фахівців.

відео дня

Блохи в будинку – що робити

Прання

Працювати доведеться не покладаючи рук.

Для початку закиньте в пральну машину всі свої простирадла, ковдри, штори і приналежність тварини. Особливо її іграшки, подушки і ковдри. Найкраще для початку провести суху чистку.

Перевірте матрац, чи немає там клопів.

Періть при температурі від 60 градусів за Цельсієм. Висока температура допоможе знищити бліх, тому що це дуже живучі і чіпкі комахи.

Очищення меблів і килимів

Особливо часто блохи кусають ноги, оскільки вони нерідко живуть в килимах і м'якій оббивці меблів.

Треба перевірити килимки перед і після вхідних дверей.

Пропилососьте у ванній кімнаті, в тому числі, і килимок.

Вміст пилососа викидайте відразу в сміття, щоб блохи не встигли звідти виповзти.

Помийте підлогу

Блохи дуже інтенсивно розкидають свої яйця підлогою. Мийте кути, плінтуси і місця під шафами.

Викиньте старі речі

Бачите, що матрац сповнений всякого бруду, мертвих жуків і їх яєць або личинок – викидайте його, оскільки самостійно очистити його вам навряд чи вдасться.

Мийте вуличне взуття

Яйця бліх можна запросто принести з вулиці на взуття. Перемийте все ваше взуття, яке ви носили останнім часом. Такий захід допоможе вам убезпечити будинок від повторної появи комах.

Який найефективніший засіб від бліх

Як боротися з блохами – кожен вирішує сам. Можна вибрати і спеціальні засоби, які дозволяють позбавлятися від комах.

Набір самостійної обробки від бліх

Є набори з профхімією, які використовують кваліфіковані фахівці. У них можуть бути розпилювач, захисні рукавички, маска і інструкція.

Перед придбанням будь-якого засобу обов'язково проконсультуєтеся з фахівцем щодо його застосування і дотримання всієї техніки безпеки. Якщо засіб не рекомендують використовувати самостійно, дочекайтеся допомоги професіоналів.

Застосовують засіб Get Express. Він діє на основі хлорпірифоса. Для обробки звичайної 2-кімнатної квартири потрібно буде 2 баночки такого засобу проти паразитів.

Також використовують Агран, засіб на основі хлорпірифосу і циперметрину. На один квадратний метр знадобиться 50 мл речовини. При використанні не можна забувати про засоби захисту органів дихання.

Звертають увагу і на засіб Дельта зона на основі дельтаметрину. Реалізується в ємностях по 50 мл. однієї банки досить, щоб обприскати приміщення площею приблизно 100 м2.

Крім того, в магазинах можна побачити і Синузан. Засіб також діє на основі хлорпірифоса. Це професійний засіб - його можна використовувати при дотриманні всіх заходів безпеки. Серед них захисні окуляри і рукавички. На один квадратний метр йде до 100 мл.

Як вивести бліх з дому – народні засоби

У народі радять безліч способів, як вивести блок з вашого житла.

Наприклад, можна розсипати сіль і соду в місцях скупчення комах. Там, де вони найбільше люблять жити – в килимах, м'яких меблів, кахельній плитці у ванній і на кухні.

Або ж розкласти ароматні трави - полин, лаванду, перцеву м'яту, лісову тирсу. Незвичайний запах відлякає бліх і допоможе їх вигнати.

Допомагає і перська ромашка. Її або застосовують в свіжозірваному вигляді, або в якості порошку з висушених квітів. Ромашку розсипають на добу на підлозі. За добу процедуру повторюють. Те ж саме роблять і з полином.

Готують настій на основі м'яти, пижми, евкаліпта полину. Їм обробляють в житлі всі кути, меблі, стіни.

Втім, у народних способів є один серйозний мінус – вони навряд чи можуть ефективно впливати на личинки. Паразити можуть повернутися, причому у ще більшій кількості. Тоді потрібно буде повторно обробляти об'єкт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти