Що робити, якщо все прилипає до сковороди: наболіла проблема всіх господинь

21 лютого 2023, 15:36
3022
Їжа, що пригорає - це незручно для всіх, хто готує. Однак цю проблему можна вирішити досить просто і швидко.
Що робити, якщо все прилипає до сковороди
Що робити, якщо все прилипає до сковороди / pixabay.com

Коли будь-яке приготування їжі призводить до того, що вона пригорає до сковороди - багато хто замислюється над тим, що прийшов час міняти посуд. Перш ніж це зробити, можна спробувати застосувати кілька рішень.

Що робити якщо все прилипає до сковороди - прості способи

Якщо у вас немає бажання або можливості поміняти сковороду, спробуйте скористатися наступними способами: перед приготуванням налийте трохи води, вона дозволить їжі не прилипати. Також можна спробувати добре розігріти сковороду, потім налити на неї масло, дати йому нагрітися і вже тоді - опустити в нього їжу.

З простих і поширених є два способи - помішування і повільний вогонь. Якщо їжу помішувати дерев'яною лопаткою без зупинки - вона не пригорить. Також можна спробувати готувати на повільному вогні. Він не дозволить їжі пригоріти, тому що сковорода не буде сильно розігріватися.

відео дня

Як за допомогою солі зробити так, щоб сковорода не пригорала - незвичайний спосіб

Якщо у вас алюмінієва сковорода - швидше за все їжа на ній прилипає. З цим також можна впоратися за допомогою солі.

Для початку - вимийте сковороду і висушіть її, щоб не залишилося жодної краплі води. Потім засипте в сковороду сіль і прогрійте її на вогні протягом 7-10 хвилин.

Яка сковорода не пригорає - вибираємо новий посуд

У тому випадку, коли жоден спосіб не допоміг або ви просто вирішили поміняти посуд, до вибору сковороди потрібно підходити особливо відповідально. Саме покриття на новому посуді впливає на те, чи пригорає їжа до дна і стінок.

Для того, щоб ваша сковорода не пригорала, варто звернути увагу на відносно доступне тефлонове покриття, більш якісне - мармурове, і найдорожчі і надійні покриття - гранітне, алмазне, і титанове.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти