Що робити, якщо завис екран телефону: як просто і швидко вирішити проблему

13 серпня 2023, 05:00оновлено 14 серпня 2023, 10:58
Коли ви не знаєте, що робити, якщо телефон завис і не реагує ні на що, переходьте до методу так званого жорсткого перезавантаження, який вам допоможе.
Дівчина, мобільний телефон
Потрібно шукати кнопку живлення і спробувати перезавантажити смартфон - от, що робити, якщо завис телефон і не вимикається / depositphotos.com

Без мобільного телефону сьогодні нікуди. Як для роботи, так і для отримання потрібної інформації важливо, щоб смартфон завжди працював стабільно. Однак бувають і збої, внаслідок чого люди цікавляться, що робити, якщо телефон висить на заставці, завис при скролінгу сторінок або перевірці будь-яких функцій. Існує декілька способів, які допоможуть вирішити проблему.

Що робити, якщо завис телефон і не вимикається

Питання про те, що робити, якщо завис телефон з незнімною батареєю, досить актуальне. У нещодавньому минулому з багатьох смартфонів акумулятор знімався, тому все вирішувалося досить швидко. А от тепер часом доводиться повозитися, щоб розібратися, як вимкнути телефон, якщо він не реагує.

Що робити з Айфоном, якщо він завис?

відео дня

Вважається, що телефони Apple рідко гальмують і зависають. У такому випадку потрібно вимкнути і включити пристрій – перезапустити систему з нуля.

Способи залежать від моделі iPhone. Якщо мова йде про більш старі пристрої, потрібно утримувати кнопку Додому і кнопку живлення. Повинен з'явитися напис на екрані Вимкнути.

Коли апарат оснащений функцією Face ID, слід утримувати кнопку живлення і кнопку регулювання звуку.

Буває, що проблема в батареї. Тоді треба поставити телефон на зарядку і не чіпати його хвилин 10-20. Після невеликої підзарядки смартфон можна використовувати.

Що робити, якщо Андроїд завис і не реагує?

В першу чергу, потрібно спробувати перезавантажити телефон. Треба натиснути або затиснути на 30 секунд кнопку живлення. Смартфон повинен сам вимкнутися або перезавантажитися.

Якщо батарея все ж таки знімається, допоможе старий-добрий спосіб дістати акумулятор, а після поставити його назад.

Іноді смартфон зависає через те, що забилася пам'ять. Почистіть зайві файли і програми, які займають багато місця. Можна відключити і функцію автоматичного оновлення застосунків.

Коли телефон завис 1-2 рази – це ще нічого, але якщо проблема системна, можливо, вам бажано звернутися до сервісного центру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти