Що робити з тріщиною в лобовому склі: 5 лайфхаків для автомобілістів

1 серпня 2023, 05:30оновлено 2 серпня 2023, 18:16
1371
Ми розповімо вам про декілька способів, як зафіксувати тріщину на лобовому склі. Тимчасові методи допоможуть поліпшити ситуацію до звернення до фахівців.
Тріщина, автомобіль
Як зупинити тріщину на лобовому склі своїми руками / ua.depositphotos.com

Одна з проблем, з якою стикаються автомобілісти, це тріщина на лобовому склі. Вона може з'явитися через те, що камінчик потрапив з під коліс сусідньої машини або в результаті невеликої дорожньо-транспортної пригоди. Тому водії задаються питанням, як зупинити тріщину на лобовому склі своїми руками без свердління, щоб хоча б тимчасово вирішити питання, поки немає можливості його замінити.

Як зупинити тріщину на лобовому склі склорізом

Щоб зрозуміти, як засвердлити тріщину на лобовому склі, потрібно зупинити її поширення, після чого подумати про усунення. Коли тріщина невелика, її можна зупинити звичайним склорізом.

Для цього треба зробити надріз поперек лінії і далі тріщина вже не піде. У тому випадку, якщо тріщина поширилася, потрібно взяти дриль або тонке алмазне свердло.

відео дня

Отвір свердлиться впритул до тріщини. Ви зрозумієте, коли просвердлите перший шар триплексу. Свердлити потрібно довго і акуратно, доведеться проявити терпіння. Зрозумієте, що свердло ніби потрапило в порожнечу, зупиняйтеся. Тріщина повинна впертися в круглі краї отвору і більше не розповзатися.

Як зупинити тріщину на лобовому склі без свердління

Силіконовий клей

Вважається оптимальним і простим варіантом. Клей наноситься з самої туби або ж медичного шприца. Порожнина заповнюється обережно і поступово, щоб туди не потрапили бульбашки повітря. Залежно від того, який силікон, засихати все буде від 12 до 24 годин. Після цього місце вже колишньої тріщини покривається тонким шаром прозорого лаку, щоб все було надійно.

Слід не забувати, що такий ремонт є тимчасовим вирішенням проблеми. Силіконовий клей розійдеться під впливом води або ж миючих засобів.

Пінопласт скипидаром і ацетоном

Потрібно взяти скляну ємність, змішати в ній ацетон, пінопласт і скипидар в пропорції 3 до 1. Уже до самого розчину невеликими шматочками кришимо пінопласт. Шматки повинні бути дуже маленькими, щоб швидше наступала реакція. Перемішуємо, після чого чекаємо, як пінопласт повністю розчиниться. Вийде прозора, в'язка маса.

Клей, який вийшов, швидко застигає. Тому слід брати невеликі порції і миттю наносити його на місце пошкодження. Замазка наноситься шприцом або тонким пензликом.

Лак для нігтів

Буває, коли тріщина на склі дуже дрібна і тонка, і тоді прозорого лаку для нігтів достатньо, щоб зупинити її подальше поширення. Лак наноситься тонким шаром з обох сторін, після чого потрібно дочекатися висихання.

Канцелярський скотч

У терміновому порядку скотч допомагає зупинити тріщину. Але треба не забувати, що після першої ж прохолодної ночі конденсат призведе до того, що він відклеїться.

Суперклей

Ще один тимчасовий метод, як і скотч. Невелика кількість клею наноситься в поглиблення по всій довжині тріщини. Коли він засохне, всю висохлу масу слід зрізати за допомогою леза.

В цілому, для повноцінного розв'язання проблеми потрібно звернутися в автосервіс, де фахівці зроблять все, що потрібно. Оскільки скло, швидше за все, все-таки доведеться міняти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти