Що їдять і п'ють довгожителі перед сном: чотири головні продукти

7 вересня 2021, 11:37
2552
У кожному регіоні (звичайно) є свої особливі звички, кухня і культура.
Довголіття_руки_стареніе_здоров'я
Ви не повірите, але те, що вони їдять і п'ють перед сном, відіграє велику роль / Pixabay

Найбільша кількість довгожителів проживають в так званих "блакитних зонах".

Цей термін відноситься до п'яти регіонів світу-Окінави, Японії; Сардинія, Італія; Нікоя, Коста-Ріка; Ікарія, Греція; і Лома Лінда, Каліфорнія, де люди не тільки регулярно досягають тризначного числа, але їх розум і тіло як і раніше працюють добре.

Журналіст National Geographic Ден Бюттнер багато років писав про ці регіони і назвав їх блакитними зонами. У кожному регіоні (звичайно) є свої особливі звички, кухня і культура, але всі п'ять місць поділяють кілька цінностей: збереження твердого сенсу мети, харчування в основному рослинною їжею і щоденний рух - ось три таких приклади.

читайте такожДожити до 500 років: вчені розповіли, кому і де світить рекорд довголіття

Інший-цінує низький рівень стресу, що, природно, означає, що повноцінний сон є головним пріоритетом, пише Well and good.

Так як вони це роблять? Ви не повірите, але те, що вони їдять і п'ють перед сном, відіграє велику роль. Ось п'ять порад щодо довгого життя від жителів блакитних зон на тему їжі для кращого відпочинку і довголіття.

Що їдять, п'ють і роблять самі довгоживучі люди в світі перед сном для спокійного сну

1. Жителі синіх зон зазвичай уникають продуктів з додаванням цукру-і перед сном, і завжди

Сказати цукор = погано - це занадто спрощено, тому що існує багато різних видів цукру (якщо бути точним, 17). Але той, який є проблематичним для вашого здоров'я, - це додані цукри. Їжа, яку їдять люди в блакитних зонах, зазвичай не містить доданого цукру, якщо тільки вона не призначена для святкування. Швидше за все, в цих регіонах є цукор не є звичкою, і люди, що живуть в них, як правило, свідомо вживають його.

Що стосується сну, дослідження показали, що споживання доданого цукру перед сном сприяє більш неспокійному, порушеному сну, а також в першу чергу збільшує час засинання. Багато в чому це пов'язано з різким стрибком і падінням рівня цукру в крові, які зазвичай відбуваються після вживання доданого цукру.

2. У блакитних зонах п'ють зелений чай (багато-багато)

Чай-один з небагатьох напоїв, які п'ють люди в блакитних зонах (решта - вода, кава і червоне вино). "Жителі Окінави харчуються зеленим чаєм протягом усього дня, і було доведено, що зелений чай знижує ризик серцевих захворювань і деяких видів раку", - йдеться на сайті Blue Zones. Одним з багатьох переваг зеленого чаю є те, що він не призводить до збоїв в роботі, як кава, але він також повний антиоксидантів.

Якщо ви чутливі навіть до невеликої кількості кофеїну, не пийте. Замість цього пийте трав'яний чай, наприклад ромашковий або м'ятний, перед сном (або пізніше вдень).

3. П'ють червоне вино після 17:00 і в міру

Ви можете бути здивовані, виявивши вино в списку. І Бюттнер з готовністю визнає, що існують розбіжності з приводу того, щоб вважати алкоголь корисним для здоров'я - не кажучи вже про сон - в будь-якому випадку. "Я добре усвідомлюю недавні дослідження алкоголю, які показують, що це збільшує ймовірність раку молочної залози у жінок або що це може спричинити падіння, автокатастрофи та інші смертельні випадки", - говорить він.

"Але я можу вам сказати, що у всіх п'яти блакитних зонах вони п'ють трохи кожен день, і це підвищує їх якість життя", - говорить він. "Якщо ви вип'єте трохи червоного вина з їжею на рослинній основі, це приблизно в чотири рази збільшить абсорбцію флавоноїдів або антиоксидантів і знизить рівень кортизолу в кінці дня", - також раніше сказав він.

Нейробіолог Крістен Віллум'є, доктор філософії, сказав "що"алкоголь спочатку має седативну дію, [але] після того, як він метаболізується, це може призвести до порушення та поганої якості сну пізніше вночі".

4. Люди в синіх зонах не часто їдять прямо перед сном

На Окінаві, Японія, вони намагаються залишити достатньо часу між останнім прийомом їжі в день і тим, коли лягають спати на ніч-більшість з них роблять вечерю найменшим блюдом дня і їдять його рано ввечері.

"Їжа викликає вироблення нашим організмом інсуліну, який працює на противагу гормону сну, мелатоніну. Занадто багато їжі або близький прийом до сну може знизити вироблення мелатоніну в організмі і ускладнити засипання", - раніше повідомляла Уїтні Інгліш Табаї.

5. Вони їдять хліб з цільного зерна

Вибіленої білої борошні немає місця в меню в синіх зонах, але це не означає, що заборонений будь-який хліб. Люди в цих регіонах часто їдять хліб з цільного зерна, такого як жито і ячмінь, який містить поживні речовини і мінерали, такі як триптофан і магній.

Перший допомагає підвищити рівень серотоніну, який є попередником вироблення мелатоніну, а другий допомагає розслабитися і добре виспатися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти