Що краще - листовий або гранульований чай: як зробити правильний вибір

20 червня 2023, 22:27
Листовий чай стає все більш популярним серед любителів чаю з багатьох причин.
Чай
Як правило, листовий чай більш високої якості, ніж чай в пакетиках. / Колаж фото УНІАН

Любителі чаю люблять пити чай з багатьох причин. Деяким людям подобається той факт, що вони розслабляються, а інші насолоджуються смаком та потенційною користю для здоров'я.

Незалежно від того, з якої причини ви п'єте чай, ви, ймовірно, почали свою чайну подорож з чайних пакетиків. Адже чайні пакетики зручні і прості у використанні. Просто покладіть його в чашку гарячої води, і все готово.

Але що, якщо ми скажемо вам, що є кращий спосіб насолодитися чаєм? Листовий чай стає все більш популярним серед любителів чаю з багатьох причин. У цій статті ми розглянемо, чим листовий чай відрізняється від гранульованого, щоб ви могли вирішити, що підходить саме вам.

Що таке чайні пакетики?

Як випливає з назви, чайні пакетики - це невеликі пакетики, наповнені чайним листям. Вони були винайдені в 1904 році Томасом Салліваном, американським торговцем чаєм, який розсилав зразки чаю в шовкових мішечках. Його клієнтам настільки сподобалася ця ідея, що вони почали використовувати пакети для заварювання власного чаю.

Чайні пакетики стали популярними в США під час Другої світової війни, оскільки вони були зручним способом заварювання чаю без необхідності вимірювати окремі аркуші. Сьогодні чай в пакетиках - найпопулярніший спосіб заварювання чаю.

Чайні пакетики бувають двох видів: паперові та сітчасті. Паперові чайні пакетики виготовляються з фільтрувального паперу, запаяною по краях. Сітчасті чайні пакетики виготовлені з металевої сітки, яка також запаюється по краях.

Паперові чайні пакетики є більш поширеними, оскільки їх виробництво дешевше. Однак шанувальники чаю часто віддають перевагу сітчастим пакетикам чаю, оскільки вони дозволяють чайному листю розширюватися і краще настоюватися.

Вміст чайних пакетиків залежить від сорту чаю. Чорні чаї, улуни, зелені чаї та білі чаї доступні у формі чайних пакетиків. Трав'яні чаї також часто зустрічаються в чайних пакетиках.

Що таке листовий чай?

Листовий чай - це саме те, що і є — чайні листя, яких немає в чайних пакетиках. Ці листя, як правило, більші за листя в чайних пакетиках і менш оброблені.

Цей чай заварюють, додаючи листя в чашку або каструлю з гарячою водою і даючи їм настоятися кілька хвилин. Потім листя проціджують перед вживанням.

Він також має сильніший смак, ніж чай у пакетиках, оскільки листя не так оброблено. Листя також здатне повністю розширюватися, що дозволяє їм виділяти більше свого аромату.

Листовий чай доступний у тих же сортах, що і чай у пакетиках: чорний, улун, зелений, білий та трав'яний.

Чим листовий чай відрізняється від гранульованого

Щоб визначити, чи краще листовий чай або гранульований чай у пакетиках, це дійсно залежить від того, що ви шукаєте.

Ось деякі основні відмінності між ними:

1. Якість

Як правило, листовий чай більш високої якості, ніж гранульований чай. Це пов'язано з тим, що листовий чай виготовляється з цілого або зламаного листя, а чайні пакетики часто виготовляються з гранул або пилу.

2. Смак

Сипучий листовий чай має сильніший смак, ніж гранульований чай у пакетиках, оскільки листя здатне повністю розкриватися і вивільняти більше свого аромату.

3. Аромат

Листовий чай також має сильніший аромат, ніж чай у пакетиках. Це пов'язано з тим, що листя не так оброблене, і в результаті зберігає більше натуральних рослинних олій.

4. Простота і ефективність використання

Пакетований чай більш зручний і простий у використанні, ніж листовий чай. Це тому, що вам не доведеться турбуватися про вимірювання листя або проціджування їх після замочування.

На відео - поради від чайного сомельє:

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти