Що любить картопля при посадці: урожай буде нікуди подіти

27 лютого 2023, 13:17
Зовсім скоро настане час посадки картоплі. Про те, що зробить урожай хорошим - розповімо далі.
Що любить картопля при посадці
Що любить картопля при посадці / Колаж фото pixabay.com

Як правило, картоплю починають садити, коли нічні заморозки добігають кінця і температура грунту більше не опускається нижче 7 градусів. Такий період в Україні настане зовсім скоро, а значить зараз саме час подумати про те, чим удобрити посадку.

Що любить картопля при посадці - найпоширеніші добрива

Безумовно, поживні речовини безпосередньо впливають на урожай, проте згубний вплив може надати також надлишок цих речовин. Тому важливо знати міру і пропорції добрива.

Серед найпопулярніших добрив експерти називають органічні і мінеральні, адже картопля реагує на них однаково добре. Серед органічних добрив можна вибрати, наприклад, всім відомий перегнилий гній, його буде достатньо в кількості 200-250 грамів на лунку. Курячий послід - в цьому випадку важливо не використовувати його в свіжому вигляді, оскільки він обпалює рослини, для добрива необхідний сухий послід, який попередньо настоявся на воді протягом трьох днів. Такого добрива на одну лунку піде літр.

Також можна використовувати лушпиння від цибулі - одна подрібнена жменя на лунку, або деревна зола - 150-200 грамів на лунку.

Що потрібно покласти в лунку при посадці картоплі для хорошого врожаю - мінеральні добрива

При посадці картоплі можна не обтяжуватися і використовувати мінеральні добрива.

Дачники радять вибирати сечовину (25-30 грамів, розчинених в 10 літрах води) і удобрювати одну лунку одним літром розчину, також в магазинах для садівників можна придбати комплексні добрива. У використанні такого добрива важливо чергувати речовини, щоб уникнути накопичення нітратів в землі і слідувати дозуванню, зазначеному на упаковці.

Яєчна шкаралупа при посадці картоплі - добриво, що не набрало популярності

Невиправдано рідко для підгодівлі картоплі використовують яєчну шкаралупу, проте цей вид добрива досить непоганий і провокує хороший урожай.

Для нього необхідно добре промити шкаралупу і позбавити від плівок, або прожарити її в духовці, після чого подрібнити і додавати порошок в лунки, розподіляючи по стінках.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти