Що змінюється з 1 листопада: нові ПДР і червона зона в Києві

1 листопада 2021, 08:43
Нові правила обмеження швидкості і червона зона в Києві - нововведення листопада.
Локдаун в Києві
Локдаун в Києві / УНІАН

З 1 листопада в Україні набирають чинності зміни в правилах дорожнього руху. А столиця потрапляє в "червону зону". Чого очікувати українцям, розібрався Главред.

Про те, скільки днів відпочиватимуть українці і чи буде додатковий вихідний, читайте в нашому матеріалі: Вихідні в листопаді 2021 в Україні: коли і скільки будемо відпочивати.

Що змінюється з 1 лиспопада в Україні

Одним з найбільш важливих змін ПДР - обмеження швидкості руху поза населеними пунктами. Вже з 1 листопада швидкість регулюватиметься шириною дорожньої розмітки.

відео дня

Рух зі швидкістю 110 км/год забороняється, якщо дорога, яка відокремлює транспортні потоки протилежних напрямків, не виділена розміткою 1.2. Ширина дорожньої розмітки 1.2-20 сантиметрів.

Торкнуться нововведення і велосипедистів. Вводяться нові визначення: "велосипедна смуга" і "велосипедний переїзд" (місце перетину перехрестя доріг), а також змінюється поняття "велосипедна доріжка". Також вносяться правила переміщення велосипедистів, їх права та обов'язки.

Торкнуться зміни і дорожніх знаків, правила зупинки і стоянки. Вводяться нові діагональні переходи і загальні дороги для автомобілів і велосипедистів.

Поняття "державні дороги" розшириться пунктом територіальні ( на додаток до міжнародних, національних і регіональних).

читайте такожЯк згенерувати covid-сертифікат в додатку" Дія " і на порталі

Київ у червоній зоні: нові правила локдауну

Рішення про перехід столиці в червону карантинну зону було прийнято на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У червоній зоні під заборону потрапляє робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків і магазинів, проведення масових заходів.

Також припиняють роботу театри, кінотеатри, спортзали, басейни та фітнес-центри, заклади культури. Планові госпіталізації - за винятком вагітних і людей з онкологічними захворюваннями в разі загрози життю.

Призупиняється робота навчальних закладів. У школах Києва дистанційне навчання розпочнеться і для школярів молодших класів (1-4 клас). Виняток - дитячі садки (при 100% вакцинації всього персоналу).

Що має працювати в червоній зоні:

  • Аптека.
  • Пошта.
  • Банк.
  • Автозаправка.
  • Ветеринарні магазини.
  • Продовольчі магазини.

Скористатися громадським транспортом в столиці можна буде при наявності внутрішнього або міжнародного covid-сертифікатів або негативних ПЛР-тестів.

Обмеження червоної зони не будуть поширюватися при наявності 100% вакцинації всіх працівників ТРЦ і закладів громадського харчування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти