Що заважає жінкам виглядати молодше: 5 "смертних гріхів", що псують макіяж

14 квітня 2023, 21:12
Омолоджене обличчя без тонни косметики і уколів - це не вигадка, а обізнаність в маленьких жіночих хитрощах, які рятують від "брудного" макіяжу.
Що заважає жінкам виглядати молодше
Що заважає жінкам виглядати молодше / flickr.com (lorello, Tom Merton)

Главред склав для вас чесну добірку помилок, котрі хоч одного разу, але здійснювала кожна. Що не можна робити в макіяжі, якщо хочете бути молодше, а не накинути собі з десяток років? Читайте далі, адже там вас чекає не тільки "розбір польотів" але й цінні практичні поради.

1. Якщо вам вже втретє по 18, це зовсім не означає, що від мерехтливих тіней вам слід відмовитися. Блиск допустимий і навіть вітається, але лише за однієї умови – якщо ви перестанете його наносити густим шаром на всю рухому повіку. Краще додати трохи сяйва на яблучко ока, а куточки "прикрити" матовими тінями.

2. Улюблена, неповторна і універсальна чорна туш, яка поселяється в косметичці, ледь ви починаєте фарбуватися – це стара подруга, яка з віком стає вашим ворогом. Особливо якщо у вас світле волосся та/або очі. Так, вона робить ваш погляд більш чітким, але також і робить більш важким весь образ. Виразності віям можна надати за допомогою туші в коричневих відтінках. Все-таки це - більш природний колір практично для всіх типів шкіри і кольорів волосся.

відео дня

3. Риси обличчя з часом втрачають свою виразність. Тому чіткі лінії, особливо в тому, що стосується брів і губ, здаються відмінним рішенням – це не так. Олівець для брів, коли вам трохи за 40, не зробить ваш образ свіжим. Можливо, яскравим, але в поганому сенсі. Запам'ятайте просте правило: щоб виглядати молодше, брову потрібно "заповнювати", а не малювати заново. Що це означає? Підберіть тіні для брів, які найкраще відповідають вашому природному кольору волосся, і за допомогою кутової кисті "додавайте" нові волоски там, де вони ростуть не дуже густо, слідуючи лінії росту.

4. Темний олівець і світла помада – цей тренд настільки старий, що йому пора давно опинитися на звалищі історії, якщо мова йде про повсякденний макіяж, а не якусь авангардну зйомку. Така техніка а) підкреслює всі зморшки навколо губ, б) візуально зменшує губи. Зовсім відмовлятися від олівця не варто, краще просто обирати його в тон з помадою. До слова, окресливши губи, спробуйте розтушувати олівець пальцем по внутрішній стороні губ, і лише потім нанесіть помаду. Так ви отримаєте більш "молодий", природний контур.

5. І, нарешті, турбота про шкіру. З неї необхідно починати будь-який макіяж, і нею ж закінчувати. Шкіра - найбільший орган людського тіла, і якими б чарівними у вас не були очі, а губи – чуттєвими, помилки в макіяжі на шкірі першими кидаються в очі. Найкраще що ви можете зробити для своєї шкіри це правильне очищення і зволоження, косметика з SPF-фільтром круглий рік, а не тільки влітку на пляжі, сон на спині, а не обличчям в подушку, і, звичайно ж, використання спеціалізованих засобів для зняття макіяжу. Ми не станемо обіцяти, що після цього ваше обличчя засяє, як мідний гріш, а тональний крем і зовсім не знадобиться. Але ці нехитрі правила вбережуть вас від зайвих зморшок, і дозволять тону лягати рівніше.

І до речі, влітку, в спеку, як обличчя не запудрюй, жирний блиск все одно буде з'являтися. Замість пудри, яка буде плисти і забивати пори, скористайтеся матуючими серветками – вони приберуть блиск і не зіпсують ваш макіяж.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти