Що можна зробити з цедри лимона: несподівані способи застосування

16 лютого 2023, 10:53
1679
Лимон володіє не однією корисною властивістю. Цей цитрусовий можна застосувати в дуже різних цілях і здивуватися його силі.
Лимон
Що можна зробити з цедри лимона / Фото pixabay.com

Для більшості людей лимон - не часто вживаний плід і тільки в кулінарії. Багато хто звик додавати його в чай, випічку або інші страви, проте це не всі властивості, якими може похвалитися цей цитрус.

Що можна зробити з цедри лимона - як ще застосовують плід

Найчастіше лимон застосовують в приготуванні страв, але сам по собі лимон може бути окремим десертом. Наприклад, з шкірки можливо зробити мармелад або цукати. Також цедру лимона часто додають у випічку, надаючи їй виразний лимонний смак.

Мало хто знає, але плід рослини сімейства цитрусових можна застосовувати для чищення поверхонь і вікон. Для цього необхідно приготувати суміш з оцту і цедри і дати їй відстоятися близько двох тижнів, після чого змішати з водою і використовувати за допомогою розпилювача.

Яка користь від кірки лимона - основні корисні властивості для людини

Цедра лимона містить в собі набагато більше корисних речовин, які можуть допомогти людині, ніж м'якоть і сік.

Користь лимонної кірки:

  • виводить сечову кислоту з організму
  • запобігає утворенню тромбів
  • захищає від застуди
  • допомагає боротися з астмою та алергією
  • надає хороший вплив на стінки судин

Крім іншого, лимон містить цитрин і лімонен - ці речовини зміцнюють вени і капіляри, а також надають протипухлинну дію. І звичайно, всім відомий вітамін С.

Скільки вітаміну C в лимоні зі шкіркою - чи покриє денну норму

Користь вітаміну С, який міститься в лимоні давно доведена. І незважаючи на те, що добова норма вітаміну не універсальна, а індивідуальна для кожного, один лимон в день може покрити мінімальні потреби людського організму.

В одному плоді цитруса міститься близько 129,0 мг вітаміну, що за середніми показниками становить - 143,3% від норми для людини.

Однак не варто забувати, що цедра лимона, який продається в супермаркетах найчастіше оброблена великою кількістю хімічних речовин і не може бути такою корисна, як органічний продукт.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти