Що не любить груша: які рослини краще не садити поруч з деревом

11 березня 2023, 18:15
Весна вже на порозі і зовсім скоро почнуться роботи в саду.
Груша
Що не любить груша / ua.depositphotos.com

Багато людей зовсім скоро приступлять до робіт в саду і почнуть займатися плодовими деревами. Однак тим, хто хоче, щоб в саду була груша - потрібно знати, що це плодове дерево не може ужитися з будь-якою рослиною поруч.

Що не любить груша - яких сусідів краще не садити поруч

Груша - досить вибагливе плодове дерево, воно практично не любить сусідів поруч. Саме з цієї причини грушу краще садити подалі від інших дерев.

Вишня, абрикос і слива - найгірші сусіди для груші, вони будуть пригнічувати її зростання. Ще однією проблемою близької посадки дерев поруч стає переплетення коренів, яке заважає розвиватися або одному або іншому дереву.

відео дня

Також не варто поруч з грушею садити волоський горіх. Це дерево не любить жоден вид плодових дерев.

Що посадити під грушею - не тільки не зашкодить, але і допоможе

У тому випадку, якщо вас бентежить порожня земля під грушею - її можна засадити досить великою кількістю різних рослин. Серед них є не тільки ті, які не зашкодять, а й ті, які навпаки відлякають паразитів, а саме: павутинних кліщів і яблуневу міль.

Поруч з грушею можна висадити трави: салат, часник, кінзу і петрушку, м'яту і гірчицю. Також можна садити чебрець і фізаліс.

Чи можна садити дві груші поруч - однакове сусідство

Мало хто знає, що плодові дерева можуть запилювати один одного. У випадку з грушами таке запилення дає можливість отримати більше плодів.

Якщо посадити дві груші поруч - вони будуть запилювати один одного і давати більше плодів. Однак є одна умова - груші повинні бути різних сортів, але одного часу цвітіння.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти