Що не люблять троянди: головні помилки при посадці ніжної квітки

22 березня 2023, 21:53
Уже в кінці весни і на початку літа багато садівників будуть радіти цвітінню троянди, проте як зробити квітці комфортні умови - знають не всі.
Що не люблять троянди
Що не люблять троянди / колаж фото ua.depositphotos.com

Троянди, як і будь-яка інша рослина, вимагають належного догляду і комфортних умов. Для того, щоб радіти цвітінню і насолоджуватися квіткою, необхідно знати, як забезпечити троянді все для росту і цвітіння.

Що не люблять троянди - одна з головних умов

Головним недоліком і причиною слабкості кущів троянд є відсутність сонця.

Троянди - світлолюбна рослина, їх бажано в такому місці розташовувати, щоб сонце заливало ділянку в першій половині дня. У другій половині дня цій рослині достатньо всього лише легкої тіні.

відео дня

Яке сусідство не люблять троянди - буде пригнічувати квіти

Всім садівникам давно відомо, що неправильне сусідство квітів може привести до того, що вони будуть взаємно один одного пригнічувати. Як наслідок - жодна квітка не дасть пишного цвітіння. У випадку з трояндами ситуація така ж.

Кущі троянд не уживаються поруч з цибулинними - тюльпанами, гіацинтами і ліліями. Також не радять висаджувати троянди поруч з гортензією, ірисами і флоксами.

Що можна посадити поруч з трояндою - робимо сад ще красивіше

Іноді хочеться посадити в саду набагато більше рослин, ніж просто троянди. Однак потрібно зробити це так, щоб було лаконічно і стильно.

Досвідчені садівники вже давно вивели список рослин, які добре виглядають і уживаються поруч з трояндами, більш того - вони надають ділянці більш закінчений вигляд.

Поруч з трояндами добре саджати рослини з дрібними суцвіттями. Наприклад, лаванду або гіпсофілу. Також добре виглядає в ансамблі з трояндами астранція і шавлій.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти