Що не можна робити по відношенню до дитини: топ-10 доленосних помилок

4 серпня 2022, 14:50оновлено 4 серпня 2022, 15:23
Бути батьками складно, але якщо підходити до нього усвідомлено, то можна уникнути багатьох помилок.
Виховання
Виховання / Pixabay

Батьки, як правило, зосереджують увагу на тому, що їм потрібно робити, щоб виростити здорових дітей, але вони часто забувають про те, що не можна робити у дітей. Отже, якщо ви любите своїх дітей і хочете допомогти їм вирости стабільними, вдумливими, продуктивними і люблячими дорослими, задайте собі питання: що не можна робити в сім'ї. Якщо у вас не знайшлися правильні відповіді, то ось 10 речей, яких Вам слід уникати.

1. Ігнорувати їх мозок

Їх мозок контролює все, що вони роблять — те, як вони думають, поводяться і ставляться до інших. Коли їх мозок працює правильно, вони розвиваються правильно, але коли їх мозок працює з порушеннями, у них виникають проблеми в житті. І якщо у них проблеми в житті, то проблеми виникають у вас. Якщо ви хочете, щоб ваша дитина була найкращою, ви повинні навчити його піклуватися про свій мозок.

2. Рідко проводити з ними час

Здорові стосунки між батьками та дітьми вимагають особливого часу, який вони проводять разом. Одне з найефективніших речей, які ви можете зробити, — це провести щонайменше 20 хвилин на день з дитиною, щоб слухати і робити те, що він хоче (в межах розумного). Вимкніть звук в телефоні, щоб ви могли на 100% приділити увагу своїй дитині. Дослідження показали, що коли батьки постійно відволікаються на свої пристрої, діти можуть погано поводитися, щоб привернути їхню увагу.

відео дня

3. Не слухати

Коли ваші діти намагаються поговорити з вами, не перебивайте їх. Навчіться бути активним слухачем. Дозвольте їм сказати те, що їм потрібно, а потім повторіть те, що ви почули, щоб вони знали, що ви слухаєте.

4. Окорблять

Не кажіть своїй дитині " " Ти розпещена дитина" або що він дурний, коли він зробив помилку або зробив щось не так. Це не сприяє їх розвитку. Вони засвоять ці негативні імена і почнуть їм вірити, що може негативно позначитися на їх самооцінці.

5. Не бути надмірно поблажливим

Якщо ви дозволите своїм дітям робити все, що вони хочуть, це може зробити їх "щасливими" в даний момент, але в довгостроковій перспективі це може зашкодити. Дітям потрібні чіткі межі, щоб допомогти їм зрозуміти, що добре, а що ні. Зробіть це, будучи твердим, але добрим. Діти, у яких найбільше психологічних проблем, зазвичай мають батьків, які не встановлюють для них кордонів.

6. Не контролювати їх

Лобові частки мозку, які беруть участь у плануванні, судженнях і контролі імпульсів, повністю не розвиваються приблизно до 25 років. Тому вам потрібно діяти як лобові частки ваших дітей, поки вони не розвинуться. Це означає, що потрібно стежити за тим, чим займаються ваші діти і з ким, і допомагати їм приймати правильні рішення.

7. Не показувати на власному прикладі

Якщо ви поганий зразок для наслідування, ваші діти зрозуміють це і підуть за вашим прикладом. Якщо ви говорите "їжте овочі", але постійно перекушуєте цукерками або картопляними чіпсами, вони, швидше за все, виберуть продукти, які ви їсте, як вони бачать.

8. Не помічайте тільки те, що вони роблять неправильно

Діти хочуть уваги своїх батьків, але багато хто отримує його тільки тоді, коли вони зробили щось не так, чим посилює негативну поведінку. Замість цього помічайте, коли ваші діти роблять те, що Вам подобається — прибирають свою кімнату, закінчують домашню роботу або чистять зуби, — і хваліть їх за позитивну поведінку.

9. Не ігноруйте їх проблеми з психічним здоров'ям

В середньому проходить 11 років з моменту, коли у дитини починають проявлятися симптоми психічного розладу, до моменту, коли він приходить на першу психіатричну експертизу. Тим часом діти з невиліковними симптомами СДУГ/СДУГ, тривогою, депресією, біполярним розладом або іншими проблемами можуть боротися за успіхи в школі, в дружбі і в житті.

10. Не ігноруйте власне психічне здоров'я

Якщо ви страждаєте від будь-яких проблем з психічним здоров'ям, це може спустошити ваших дітей. Пам'ятайте приказку:"спочатку надіньте власну кисневу маску". Ви повинні піклуватися про себе і бути кращою версією себе, щоб ви також могли бути кращим батьком для них.

Що категорично не можна робити з немовлям

Дитинство-дуже ніжний і небезпечний вік. Тому з такими маленькими дітьми потрібно бути в підвищеній готовності. Ось кілька речей, яких потрібно уникати, щоб зберегти здоров'я і життя незміцнілому малюкові.

  • Сон на животі: Сон на животі може бути небезпечним і викликати удушення. Такий стан, в тому числі, підвищує ризики синдрому раптової дитячої смерті.
  • Цілування: Не дозволяйте в перші місяці цілувати вашого малюка стороннім. Його незміцніла імунна система може не впоратися з деякими інфекціями, які переносять дорослі.
  • Не перегрівайте: Не можна надягати на дитину велику кількість одягу. Досить дивитися по погоді і орієнтуватися за власними відчуттями плюс один шар одягу. Але не більше.
  • Не залишайте одного: Крім небезпеки вдавитися, залишившись на одинці, малюк може злякатися.
  • Не дозволяйте багато плакати: Плач відчаю може призвести до сильного стресу.
  • Покарання: Ніколи не карайте і не застосовуйте силу до дитини першого року життя.
  • Не давайте коров'яче молоко: Коров'яче молоко не призначене для дитини. Воно може викликати важкі і серйозні наслідки для дитини.

Нагадавши,

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти