Що не можна робити з трояндами восени: хороші поради по догляду за шикарними квітами

12 вересня 2023, 14:33
1536
Главред розповість, що потрібно робити з трояндами восени, щоб вони добре цвіли на наступний рік.
Що не можна робити з трояндами восени
Що не можна робити з трояндами восени / колаж: Главред, фото: скріншот

Троянди - шикарні і величні квіти, які здатні прикрасити будь-який сад і територію. Однак ця краса вимагає догляду і правильної підготовки до зими. Осінь вже почалася, а значить скоро буде необхідно подбати про перезимівлю цих рослини.

Що потрібно робити з трояндами восени

В кінці вересня або на початку жовтня необхідно очистити кущі троянд від листя. Листя найкраще утилізувати, а саме - спалити. Робиться це для того, щоб спори грибків, які могли бути на листі - не поширювалися.

Що не можна робити з трояндами восени

Одним з головних правил є відсутність підгодівлі перед укриттям на зиму. Троянди необхідно удобрювати після кожного циклу цвітіння, але не перед укриттям. Також не варто поспішати з укриттям кущів на зиму. Також важливо не приступати до нагинання стеблів у морозну погоду. Для підв'язки не варто використовувати мотузки з натурального волокна, а на стеблах залишати листя.

відео дня

Як правильно обрізати троянди восени

Обрізка троянд перед зимою - це окреме важливе завдання, яке вимагає уваги. Дуже важливо зробити це правильно. Троянди необхідно обрізати восени, всі стебла, які відцвіли, необхідно зрізати. Для гарного цвітіння в наступному році дуже важливо залишити прикореневі відростки, трохи обрізавши їх. Після цього відростки потрібно акуратно пригнути до землі і закріпити в такому положенні.

Коли останній раз поливати троянди восени

Полив троянд восени стає особливим. Поливати кущі потрібно всього два рази в тиждень, проте якщо погода дощова і опади постійні - полив необхідно припинити зовсім. Так троянда готується до зимівлі.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти