Що не можна робити в день поминок: кілька важливих правил

22 березня 2023, 15:40
Поминальні дні в нашій культурі дуже важливі. Прийнято згадувати про родичів і поминати їх, проте необхідно робити це правильно.
Що не можна робити в день поминок
Що не можна робити в день поминок / колаж фото ua.depositphotos.com

Вшанувати пам'ять покійного близької людини - необхідний захід, такий же як і молитва за неъ. Як і в будь-якому іншому важливому заході є свої нюанси, і поминальні дні не стали винятком.

Що не можна робити в день поминок - головні заборони

Поминальні традиції різних днів включають в себе обіди і молебні за померлим, проте заборони в кожен з цих днів однакові.

Православні традиції говорять про те, що поминки абсолютно виключать вживання спиртних напоїв, багато гучних суєтних розмов, також не варто в цей день співати і приділяти багато часу веселощам. Головна риса цих днів - скромність і тиша. Всі думки повинні бути присвячені тому, хто покинув цей світ.

відео дня

Що не можна робити до 40 днів після смерті родича - про що варто знати

Всім давно відомо, що душа покидає наш світ остаточно через 40 днів після смерті. Всі ці дні - особливі, вони мають також свої правила і рекомендації.

Традиції забороняють протягом даних 40 днів стригти волосся або збривати їх, це прояв неповаги до покійної людини. Також не варто їсти насіння, адже таким чином можна "заплювати" пам'ять про померлого. Деякі також стверджують, що протягом 40 дня не можна прибирати в будинку і залишатися в темряві.

Коли не можна проводити поминки - в які дні це заборонено

Поминальні дні вираховуються з дати смерті людини або відзначаються в православному календарі в певний період року. Однак є деякі обмеження за якими не завжди можна відзначати поминки.

Православні канони забороняють поминати покійних в Різдво, Великдень і Великий піст.

Також не варто відзначати поминання в будній день. Як правило, такі дні переносяться на вихідні.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти