Що не можна готувати у фользі: продукти, про які ви не здогадувалися

24 травня 2023, 13:58оновлено 24 травня 2023, 14:35
Алюмінієва фольга - не завжди найоптимальніший варіант для приготування страв. Ми розповімо, чим замінити алюмінієву фольгу, щоб не псувати своє здоров'я.
Що не можна готувати у фользі
Що не можна готувати у фользі / колаж: Главред, фото: instagram vn_eat / svet_lana_pishett

Випікання продуктів у фользі досить стандартна процедура для багатьох господинь, проте мало хто знає, що вона може нашкодити. Главред розповість, яка сторона фольги шкідлива і як себе убезпечити.

Чи шкідлива фольга для запікання - почнемо з причин

Як давно відомо, фольга для випікання складається з алюмінію. Цей метал може гальмувати синтез гемоглобіну, пошкоджувати кістки, накопичуватися в легенях і нирках, поступово приводячи до порушення ниркової функції і розвиваючи різні хвороби. Лікарі радять мінімізувати використання фольги з метою приготування їжі.

Що не можна готувати у фользі - кілька продуктів

Як ми вже сказали вище - фольга складається з алюмінію, який є небезпечним для здоров'я.

відео дня

Особливо небезпечним цей метал стає, коли стикається з домашньою птицею або червоним м'ясом. Також виділення алюмінію стає значно більшим при контакті з сиром, лимоном і сіллю. Важливо постаратися відмовитися від приготування хоча б цих страв у фользі.

Чим замінити алюмінієву фольгу - вихід є

Для того, щоб убезпечити себе і своїх близьких варто замінити фольгу. Наприклад, на пергаментний папір. Цей матеріал відрізняється стійкістю до температур і випарів, його можна використовувати і для запікання птиці, і для запікання овочів, і для запікання риби. До того ж до паперу продукти прилипають рідше.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти