Що не можна класти в піцу: 5 інгредієнтів, які ви не знайдете в Італії

5 липня 2023, 11:04оновлено 6 липня 2023, 10:14
6189
Незважаючи на безліч інтерпретацій італійська піца все ж класичне блюдо.
Піца фото
Піца - блюдо консервативне і традиційне/ ua.depositphotos.com

Всім відомо, що піца - італійське творіння. Але менш відомо, що традиційна піца, яку ви знайдете в Італії, як правило, сильно відрізняється від піци, яку ви їсте в мережевих ресторанах.

Справжня італійська піца, як правило, набагато простіша, ніж піца в українському або американському стилі. Що найголовніше в піці? Тісто! Хоча в центрі тісто зазвичай тонке, як папір, інгредієнтів набагато менше. Типи начинок, які ви знайдете в Італії, часто сильно відрізняються від тих, що подаються в популярних закладах.

відео дня

Ананас

Жодна начинка для піци ніколи не поділяла любителів піци так, як ананас. Хоча деякі обожнюють ананас у своїй піці, інші розпочали хрестовий похід проти самої ідеї покласти солодкі та гострі фрукти на щось сирне та зухвале, як піца. Ми не приймаємо жодну сторону, але можна з упевненістю сказати, що більшість італійців були б частиною другого табору.

Коли ви їсте піцу в Італії, ви просто не знайдете ананаса в меню. Якщо ви хочете замовити шинку і ананас або курча барбекю і ананас, Італія не місце, щоб знайти це.

Курка

Говорячи про ті гори начинки, які ви отримуєте в піці за межами Італії, курка, як правило, є популярним інгредієнтом. Тепер ви можете отримати піцу з куркою Тандурі, куркою барбекю та будь-яким іншим видом курки, який тільки можна собі уявити. Італійці їдять курку, але не в піці.

Думка про додавання курки до піци може здатися італійцям майже таким же святотатством, як додавання ананаса. Ви знайдете деякі види м'яса як начинку для піци в Італії, але багато з них, як правило, є консервованим м'ясом зі свинини, таким як салямі та прошутто. Курки там не видно.

Ягня

Ще одне м'ясо, яке ви зазвичай не знайдете в піці в Італії - це ягня. Хоча баранина широко використовується в грецькій кухні, вона не є основним інгредієнтом італійської кухні в цілому. Є кілька традиційних страв з баранини, але баранина не використовується в піцерії в Італії.

З іншого боку, інші країни зовсім не соромляться використовувати баранину в своїй піці. Нерідко можна знайти Грецьку піцу з бараниною, политу часниковим соусом, або гостру марокканську баранину. Ці начинки можуть бути смачними для деяких людей, але вони точно не є справді італійськими.

Кетчуп

Чи можна використовувати кетчуп для піци - ні! Італійці буквально ненавидять цей продукт і дивлячись на нього, видадуть протяжне "ке скіфо" (яка гидота - авт.) Чим можна замінити кетчуп і майонез в піці?

Звичайним томатним соусом. Можна його легко приготувати самим - натерти на тертку помідори, додати часник, оливкову олію, орегано і базилік - і ваш соус готовий. А можна купити в супермаркеті банку готового томатного пюре або помідори "пелаті". Прогріти на вогні зі спеціями - і смачна основа для піци у вас на руках. Це найкраща відповідь на питання - чим змастити піцу, якщо немає кетчупу.

Креветка

Що потрібно пам'ятати про піцу в Італії, так це те, що вона проста. Тонкощі приготування піци полягають в тому, що чим менше начинки, тим краще. В Італії креветки в піці не так поширені, як в Україні та інших країнах. Хоча в Італії можна замовити піцу з морепродуктами, креветки не є популярним інгредієнтом.

Коли італійці їдять піцу frutti di mare, вони зазвичай їдять піцу без сиру з мідіями та кальмарами. Або, якщо у них є пескаторе для піци, начинкою знову будуть черепашки і кальмари.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти