Що потрібно відключити в смартфоні, щоб швидко не сідала батарея

10 серпня 2023, 05:50оновлено 10 серпня 2023, 21:18
Перевірте параметри свого телефону і ви дізнаєтеся, які настройки садять батарею. Відключайте їх - багатьма з них власники гаджетів не користуються.
Телефон
Що відключити в телефоні, щоб не сідала батарея, і які програми краще видалити / ua.depositphotos.com

Мобільний телефон є практично у кожного з нас. Багато хто не може уявити, як обійтися без смартфона, який потрібен як на роботі, так і для розважальних цілей. Нерідко кожен стикається з проблемою швидкої витрати акумулятора, і телефон може відключитися в найбільш незручний момент. Ми розповімо, які настройки відключити на Андроїд для економії батареї, або на будь-якому іншому смартфоні.

Змініть налаштування

Яскравість екрану краще зробити менше, оскільки вона садить батарею. Краще включати адаптивну яскравість або ставити її десь на 50%.

відео дня

Частоту оновлення дисплея теж слід відрегулювати. Параметр треба переставити з 120 Гц до 60 Гц. Така функція є на останніх моделях смартфонів під управлінням Android і iOS.

Треба відключати і функції, якими ви не користуєтеся. Наприклад, це Bluetooth, точка доступу роздачі інтернету або GPS. Далеко не всім вони потрібні постійно включеними.

Коли швидко розряджається телефон, можна включити режим енергозбереження. Смартфон буде працювати в два рази довше.

Вимкніть низку застосунків

Часом на смартфоні встановлено занадто багато програм, які активно споживають енергію. Працюють у фоновому режимі непомітно для господаря гаджета, підключаться до Інтернету, скачують оновлення і обмінюються інформацією з серверами. Перевірте, чи є у вас зайві програми – вимкніть їх або видаліть.

Перевірте акумулятор

Можливо, проблема в батареї. Для початку потрібно взяти і перезавантажити ваш телефон. Робити так треба 2-3 рази, щоб закріпився ефект.

Також можна використовувати програми для перевірки акумулятора смартфона, які покажуть, що з вашою батареею. Наприклад, можна використовувати Battery Monitor.

Якщо нічого не допомагає, зверніться до сервісного центру, щоб або виправити ситуацію з батареєю, або і зовсім її поміняти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти