Як охолодити батарею телефону: простий спосіб, на який піде всього 20 хвилин

10 січня 2023, 16:49
Якщо ви не знаєте, що робити, якщо телефон став дуже гарячим, залиште гаджет в спокої на 20-30 хвилин подалі від сонячних променів і дайте йому відпочити.
Телефон, перегрів
Кращий спосіб, як зменшити нагрів телефону - не перевантажувати його зайвими завданнями і застосунками / ua.depositphotos.com

Коли смартфон нагрівається, у багатьох з нас виникає безліч побоювань з приводу того, чи не зламався девайс, і чи все з ним в порядку. І ми не знаємо, від чого може нагріватися телефон. Насправді нагрівання смартфона може залежати від безлічі моментів – використання телефону на зарядці, важкі ігри або інші процеси, які споживають багато сил заліза телефону. Часто це цілком нормально. Але якщо ваш телефон став теплішим, ніж зазвичай, і став працювати зовсім не так, як раніше, краще вжити заходів і охолодити його.

Що треба зробити, якщо телефон нагрівається

Не перевантажуйте свій смартфон

Потрібно не забувати, що тривимірні ігри, зйомка відео і важкі процеси дуже сильно вантажать відеоприскорювач і процесор. Пристрій починає швидко нагріватися і розряджатися. Телефон може нагріватися і в разі занадто активного використання GPS, Bluetooth, Wi Fi і навіть 4G зв'язку.

відео дня

Тому не треба перевантажувати роботу свого апарату. Щоб він суттєво не нагрівався, робіть паузи в роботі, іграх, завантаженні файлів великого обсягу з Інтернету і використанні важких додатків. На певний час можна відключати функції і застосунки, якими ви особливо не користуєтеся.

Видаліть "сирі" програми з вашого гаджета

Є якісь демки, програми з погано оптимізованим кодом або помилками? Вони активно можуть використовувати ресурси вашого телефону і навантажувати процесор, щоб він працював на повну потужність. Виділяється більше тепла, і, як підсумок – передчасно посаджена батарея.

Щоб уникнути розряду телефону в найбільш неочікуваний момент, очистіть смартфон від зайвих додатків. Не користуєтеся застосунком – видаліть його. Не забувайте про оновлення – вони допомагають прибрати помилки в тих програмах, які вам так потрібні.

Не носіть телефон як попало і не тримайте його на сонці

Нерідко ми залишаємо свої смартфони під сонячними променями, під ковдрою і в кишені. У таких випадках телефон теж може перегрітися. Якщо використовувати смартфон під впливом високої температури, він здатний дуже сильно нагріватися.

Вихід - не тримайте телефон під сонцем, коли дуже жарко. Повинно працювати автоматичне блокування екрану, щоб щось десь і випадково раптом не натиснулося. Граєте в ігри - знімайте чохол, він може заважати охолодженню. Коли смартфон зайнятий важкими процесами – не залишайте його в кишені.

Правильно заряджайте телефон

Заряджати мобільний пристрій завжди треба оригінальними адаптерами. Інакше можна зіткнутися з перегрівом. Якщо з вашим смартфоном все в порядку, а зарядка оригінальна, він не повинен сильно нагріватися.

Таким чином, користуйтеся краще оригінальними кабелями і адаптерами. Поламалася зарядка - замініть її на нову. Намагайтеся не користуватися активно телефоном, який підключений до електромережі, тому що в такому випадку він теж може сильно нагріватися.

Перевірте роботу програмного забезпечення

Надмірне нагрівання смартфона може бути результатом збою в роботі програмного забезпечення (операційної системи) або якихось програм. Причому з часом, коли ми давно використовуємо телефон, з'являється купа сміттєвих файлів.

Перезапустіть телефон і перевірте, чи оновлено ОС до актуальної або останньої версії. Почистіть свій телефон або запустіть режим повернення до заводських налаштувань, заздалегідь зберігши всі потрібні дані.

Коли телефон треба нести в ремонт

Якщо всі рекомендації, які були наведені вище, вам не допомогли, ймовірно, причина в поломці заліза вашого смартфона. Так, телефони іноді ламаються - з причини або заводського браку, або поломки в результаті фізичних пошкоджень девайса, через які відбулося порушення оптимального теплообміну.

Тоді можна віднести телефон в магазин (якщо він ще новий – замінити його за гарантією) або ж в сервісний центр.

Чому новий телефон нагрівається

Ви придбали новий телефон і встановлюєте оновлення. Під час першого налаштування операційної системи активно працюють процесор, накопичувач і моделі зв'язку. Йде активний обмін інформацією - теплообмін на високому рівні.

У подібних випадках нагрівання смартфона - нормальна і адекватна ситуація. Як тільки процес налаштування буде завершено, телефон охолоне сам до нормальної температури. Після настройки смартфон об'ємними завданнями краще не завантажувати.

Як охолодити батарею телефону

Коли ви розумієте, що телефон, швидше за все, перегрівся, потрібно зупинити всі програми і його вимкнути. Смартфон краще залишити в місці, куди не доходять сонячні промені, і дати йому охолонути до оптимальної температури. Якщо телефон перегрівся через батарею - дістаньте її з пристрою.

Не треба поспішати з охолодженням вашого гаджета - різкі скачки температури дуже небезпечні. Тому ніколи не кладіть телефон у той самий холодильник.

Оптимальний варіант - залиште телефон у спокої на 20-30 хвилин, щоб він охолов. Потім можете продовжувати повсякденні дії зі смартфоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти