Що потрібно прибрати перед Великоднем в квартирі: 3 речі, які не можна залишати в будинку

31 березня 2023, 14:32
Зовсім скоро українці відзначать одне з найсвітліших християнських свят. Однак потрібно знати, як правильно до нього підготуватися.
Що потрібно прибрати перед Великоднем в квартирі
Що потрібно прибрати перед Великоднем в квартирі / колаж фото pexels.com

Великдень здавна вважається світлим святом, яке дарує надію і очищення. Як і до будь-якої події, наші предки завжди готувалися заздалегідь, а до Великодня - особливо. Не дарма цьому святу передує кілька особливих днів.

Чи можна робити прибирання перед Великоднем-розбираємося в питанні

Серед усіх традицій підготовки до святкування Воскресіння Христа однією з багатовікових традицій є прибирання. Вона шанується на рівні з фарбуванням яєць і випіканням пасок. Вся справа в тому, що після настання весни наші попередники очищалися не тільки духовно, але і не забували про простір навколо себе. Слідчо - прибирання перед Великоднем входить в число обов'язкових традицій.

Коли можна прибирати в будинку перед Великоднем - найкращий день для очищення

Як ми вже сказали, в християнських традиціях підготовка до свята є такою ж важливою, як і саме свято. У випадку з Великоднем дуже важливо привести себе і свій будинок в порядок. Про те, як це зробити - ми розповімо далі. А зараз поговоримо про те, коли правильно приступити до прибирання.

відео дня

Як відомо, напередодні свята християни відзначають в календарі Чистий четвер - в цей день згідно з народними прекметами господині намагаються зробити генеральне прибирання. Однак незважаючи на те, що традиції говорять про Чистий четвер, можна прибрати і раніше - в понеділок, вівторок або середу, головне - не в п'ятницю.

Що потрібно прибрати перед Великоднем в квартирі - від чого потрібно позбутися

Очищення простору, в якому живе людина перед Великоднем, більшою мірою полягає в генеральному прибиранні і позбавленні від старих речей. Три кити, на яких ґрунтується дійство - позбавлення від мотлоху, старого одягу і бруду в місцях, де прибирають найрідше.

У Чистий четвер необхідно позбутися від предметів, якими ви не користуєтеся, від одягу, який не носите і від бруду в місцях, де прибираєте найрідше.

Згідно з прикметами, прибирання потрібно починати зверху і рухатися до підлоги, а саме - почати очищення з люстр і верхніх полиць, після чого просуватися до останнього, поки не настане момент мити підлогу.

Як швидко прибрати в квартирі, якщо лінь - маленькі поради для тих, у кого мало часу і сил

Жити в чистоті подобається практично всім, проте іноді навіть при бажанні дотримуватися традиції - на прибирання не вистачає сил і часу. В такому випадку є кілька порад: постарайтеся залучити до прибирання якомога більше близьких - робота разом просувається швидше, для початку приберіть найбрудніші місця, щоб ваші дії було видно відразу. Також важливо перед прибиранням підняти собі настрій і надіти зручний одяг.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти