Що псує окрошку: головний секрет насиченого смаку, про який ви не знали

25 травня 2023, 17:38оновлено 26 травня 2023, 15:20
Рецептів окрошки існує величезна безліч, проте є інгредієнт, який все змінює. Ми розповімо, що додати в окрошку для смаку, який запам'ятають.
Що псує окрошку
Що псує окрошку / колаж: Главред, фото: instagram angandeuce / nagori_dp

Сезон окрошки вже почався. Кожна господиня готує її за своїм унікальним рецептом і протягом життя застосовує різні способи змінити її смак. Однак є деякі секрети, які варто було б запам'ятати всім. Ми розповімо, що псує окрошку і як її краще готувати. Також ми писали: як зробити, щоб оладки були пишними: 1 компонент зробить їх повітряними кульками.

Що псує окрошку - два головних нюанси

Окрошка в своїй суті таке блюдо, яке у кожної господині виходить по-своєму. Хтось заправляє її квасом, хтось кефіром, хтось любить з гіркуватістю, а хтось ніжну. Однак є інгредієнт, який частіше псує блюдо, ніж робить його смачним, і це - редис.

Невдалий сорт редису в поєднанні з іншими складовими може зробити окрошку неприємною і гіркою на смак.

Також важливий нюанс: не варто використовувати огірок, очищений від шкірки. М'якоть огірка не дасть того смаку, який повинен дати повноцінний огірок.

Що додати в окрошку для смаку - головний секрет

Найчастіше окрошка виходить досить прісною на смак, якщо уникати одного дуже важливого секрету під час приготування. Головну насиченість смаку окрошки надає зелень, проте не просто її наявність, а правильне додавання. Перед тим, як додати цибулю і вітамінний пучок в окрошку, його необхідно дрібно нарізати і перетерти з сіллю до тих пір, поки зелень не дасть аромат і сік. Тільки після того, як це станеться - можна додавати в окрошку.

Скільки часу повинна настоюватися окрошка - оптимальний час для насичення смаку

Всі інгредієнти в окрошки повинні правильно з'єднатися між собою, проте не всі господині переконані в тому, що це блюдо необхідно наполягати.

Якщо ж ви все-таки вирішили це зробити - нехай стоїть близько двох годин.

Як довго можна зберігати окрошку в холодильнику - правила зберігання

Сама по собі окрошка досить недовговічний продукт, проте її можна зберігати в незвичному вигляді. Якщо ви не плануєте з'їсти окрошку найближчим часом, збережіть нарізані інгредієнти окремо. Так вони можуть пролежати близько двох діб.

Дивіться відео, в якому ведучі популярної програми готують класичну окрошку:

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти