Що посадити і покласти на могилу: найневибагливіші квіти, кущі і дерева

20 лютого 2023, 12:30
Розповімо, як облаштувати могилу, щоб свіжість і зелень збереглися до самих холодів.
Які квіти посадити на кладовищі
Які квіти посадити на кладовищі / pixabay.com

Догляд за могилою залишається важливим аспектом життя більшості людей. Це означає, що питання про те, які квіти посадити на кладовищі, щоб вони зберігали свіжість більшу частину року, залишається актуальним. Для цього відмінно підійдуть рослини, які не потребують особливого догляду багаторічні квіти. Так можна вирішити проблему наявності свіжих квітів на могилі в пам'ять про померлого і дотримати традиції.

Які квіти посадити на кладовищі: принцип вибору

Кладовище вважається місцем умиротворення, де згадують про пішли в інший світ родичів і друзів. Це впливає на вибір рослин, якими планується прикрасити могилу. Крім того, основними критеріями вибору дерев і квітів є тип грунту, клімат і кількість сонячного світла.

Варто враховувати, що деякі рослини відмінно приживаються і ростуть в глинистих грунтах, а іншим знадобитися чорнозем або тільки піщаний грунт. Також відповіддю на питання, що посадити на могилі будуть наступні критерії:

відео дня
  • легкий догляд - не всі можуть ходити на могилу і поливати квіти;
  • стійкість до погодних умов - сонце або тінь, холод і спекотна погода;
  • доступність буде відповіддю на питання, які квіти не можна садити на кладовищі, щоб ніхто не зазіхнув на ваші рідкісні квіти особливої краси;
  • охайний зовнішній вигляд - квіти повинні бути простими і мати акуратний вигляд навіть, коли відцвітають.

Аналогічні критерії можна застосувати до вибору дерев, які планується посадити на могилі. Це дозволить облагородити ділянку і зробити його доглянутим круглий рік.

Що можна посадити на кладовищі: види квітів

Навіть серед простих і доступних рослин можна розгубитися, тому перед покупкою потрібно розібратися, які квіти посадити на кладовищі. Всі рослини можна розділити на пучкові, килимові і дерева.

Серед розмаїття пропозицій особливо виділяються килимові рослини, які плетуться по грунту. Навіть з одного кущика вже через кілька років з'явиться пишний зелений килим. Яскравим представником килимових квітів є барвінок. Він легкий у догляді, не вимагає додаткового поливу і прополки. На початку літа рослина цвіте ніжно бузковими квіточками, а зелень зберігає свіжість навіть взимку.

Також можна прикрасити могилу пучковими квітами. Відмінно підійдуть нарциси, іриси. Також серед невибагливих рослин календула, ехінацея і рудбекия. Роблячи вибір з перерахованих видів варто пам'ятати, що календула і барвінок здатні сильно розростися і заполонити сусідні могили, тому вони вимагають періодичної прополки. У списку є пісочниця і незабудки з ніжними блакитними дрібними квіточками.

Вічно зелені рослини для кладовища: дерева

Якщо не хочеться засаджувати могилу квітами можна звернути увагу на дерева і чагарники – ялівець, туя, береза, осика. Ці види дерев розвивають кореневу систему в горизонтальній площині, тому вони не зламають пам'ятник. До вічно зеленим рослинам для кладовища відноситься туя і ялівець. Їх зелень не в'яне до зими і радує око в будь-який час.

Якщо навколо пам'ятника посаджені дерева і кущі, важливо знати, що можна покласти на могилу. В цьому випадку краще придбати темно-червоні троянди, білі хризантеми або червоні гвоздики. Також можна принести квіти і іншого кольору, але не варто купувати букет з занадто яскравих рослин.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти