Що посадити на дачній ділянці, щоб комарі не заважали жити

6 квітня 2023, 01:37
Є кілька способів, як позбутися комарів на дачі. Для цього всього лише потрібно посадити деякі рослини на своїй ділянці.
Чорнобривці
Чорнобривці виділяють неприємні для комарів і мошок речовини / Фото instagram.com/my_flower_blog

З приходом теплої пори року в наше життя приходять комарі. Ці комахи не дають спати ночами та можуть зіпсувати найприємніший літній вечір. Є кілька способів, як позбутися комарів на дачі. Для цього всього лише потрібно посадити деякі рослини на своїй ділянці.

Які рослини відлякують комарів

Щоб на дачі не докучали комарі, на ділянці можна посадити рослини, запах яких не переносять кровопивці. До них відносяться:

Цитронела. Ця рослина має сильний лимонний аромат, який відлякує комарів. Цитронелу можна посадити у великих горщиках. З першими значними похолоданнями рослину заносять в будинок або теплицю.

відео дня

Меліса має сильний пряний аромат з легкими нотками лимона і відмінно відлякує комарів. Мелісу можна посадити як на сонячних місцях ділянки, так і в півтіні.

М'ята перцева. Її ментоловий аромат добре відлякує комарів. З цієї причини наші предки висаджували м'яту біля вікон і вхідних дверей в будинок.

Чорнобривці виділяють неприємні для комарів та мошок речовини. Достатньо поставити в кімнаті невеликий горщик з чорнобривцями, щоб москіти облітали її стороною.

Базилік не лише додасть неповторного смаку та аромату всім стравам, але і допоможе позбутися від комарів. Москіти терпіти не можуть запах лимонного базиліка і перестануть вам докучати. Камфора, яка міститься в рослині, також відлякує мурах і моль.

Часник - ще один натуральний відлякувач комарів. Його можна посадити пучками в різних місцях дачної ділянки, а на ніч класти його на стіл або в тумбочку, щоб комахи не заважали спати.

Шавлія. Її терпкий аромат не дозволяє комахам визначити запах людини, яка знаходиться поруч з рослиною. Шавлія може рости без пересадки 8 років. Любить ґрунт нейтральної кислотності й хорошу освітленість.

Лаванда. Її запах комарі не переносять. Вирощування цього чагарнику в саду захистить від мошкари у вечірній час. А якщо зірвати лаванду і висушити, потім загорнути в тканинний мішечок і покласти поруч зі своєю подушкою, то всю ніч можна спати спокійно.

Календула чудово підходить для вирощування як на дачі, так і вдома на підвіконні. Крім яскравого та життєрадісною забарвлення, яке підіймає настрій, у календули є ще одна перевага - її не люблять комахи, зокрема і комарі.

Пижмо. Рослина має гострий запах, що відлякує комарів. Але вирощувати цю отруйну рослину в саду потрібно дуже акуратно, оскільки вона швидко засмічує культурні луки і пасовища.

Раніше Главред писав, як відлякати комарів натуральними засобами і в чому небезпека.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти