Що подивитися на Новий Рік: добірка кращих святкових фільмів

29 грудня 2022, 08:24
Новий рік вже на порозі і обтрушує сніг з важких черевиків. Главред розповідає про кращі новорічні фільми.
Новий Рік, фільми
Що подивитися на Новий Рік: добірка кращих святкових фільмів / колаж фото https://ua.depositphotos.com

"Грінч — викрадач Різдва (2000)

Стрічка Рона Ховарда, заснована на однойменній книзі знаменитого дитячого письменника Доктора Сьюза, розповідає про одного з жителів вигаданого міста Ктограда — зеленому і волохатому істоту на ім'я Грінч. На відміну від інших городян, які обожнюють Різдво і святкують його з справжнім розмахом, він ненавидить свято. Ця пора року нагадує йому про самотність і те, як ктоградци не приймають не схожого на них монстра і вважають його ізгоєм. Одного разу, втомившись дивитися на щастя городян, він вирішує зіпсувати всім Різдво — вкрасти подарунки і зняти прикраси з будинків. Роль Грінча у фільмі виконав Джим Керрі. Стрічка отримала "Оскар" за кращий грим в 2001 році. А 2018 році студія Illumination випустила мультфільм-ремейк історії.

"Пінгвіни містера Поппера" (2011)

"Пінгвіни містера Поппера" - ще один хороший сімейний фільм з Джимом Керрі в головній ролі. Цього разу актор зіграв не похмуру вигадану істоту, а цілком справжню людину, характер якої також залишає бажати кращого. Його герой тому Поппер-успішний бізнесмен, до якого на різдвяні канікули приїжджають діти.

Чоловік - не фанат Різдва, і всі дні до нього він проводить на зустрічах з бізнес-партнерами. Але все змінюється, коли напередодні свята він отримує спадок від загиблого батька-полярника — шістьох пінгвінів. Тепер він змушений одночасно наглядати за тваринами, яких жоден зоопарк не може прийняти до закінчення канікул, піклуватися про дітей і розбиратися з невирішеними дитячими травмами і романтичними проблемами. Фільм про важливість сім'ї заснований на однойменній книзі Річарда і Флоренс Атуотер, виданій в 1938 році.

"Нова різдвяна казка" (1988)

Стрічка "Нова різдвяна казка" - одна з десятка кіноадаптацій повісті-казки Чарльза Діккенса"Різдвяна пісня". Дія фільму відбувається у 1980-х роках напередодні Різдва. Головний герой - американський медіамагнат Френк Кросс, як і його літературний прообраз Ебенізер Скрудж, відноситься до свята без особливої теплоти і більше стурбований тим, як би заробити побільше грошей під час канікул. Перевиховати Френка в це Різдво беруться привид минулого - таксист-жартівник з пекла, привид сьогодення — агресивна фея, привид майбутнього — "живий" скелет в чорній мантії. Стрічка була номінована на "Оскар" в 1989 році за кращий грим.

"Санта-Клаус" (1994)

Серія фільмів "Санта-Клаус" з Тімом Алленом, яка почалася з цієї картини режисера Джона Пасквіна, що вийшла в 1994 році, — справжня класика новорічного кіно. Головний герой - Скотт Кальвін, продавець іграшок, який випадково лякає Діда Мороза і штовхає його зі свого даху в різдвяну ніч. Поки Старий борсається в заметі, Скотт влазить в його сани і опиняється на Північному полюсі. Там його зустрічає головний ельф, який пропонує чоловікові зайняти місце Санти, поки той не може виконувати свої чарівні обов'язки через травму. Щоб облетіти за одну ніч всі будинки зі списку Санти, Скотт бере в помічники свого сина, який повинен був провести з ним різдвяні канікули. Фільм займає 250-е місце в топі найкасовіших фільмів США за всю історію.

"Ельф" (2003)

До того як Джон Фавро приєднався до студії Marvel і почав роботу над кількома картинами про Залізну Людину, режисер і актор зняв різдвяну сімейну комедію "Ельф" з Віллом Ферреллом у головній ролі. За сюжетом багато років тому в Різдвяну ніч Бадді Хоббс — маленький хлопчик з притулку — випадково заповз в мішок Санта-Клауса і відправився разом з ним на Північний полюс, де його усиновив один з ельфів-помічників. Хоч Бадді і був щасливий зі своїми чарівними прийомними батьками, ставши дорослим і дізнавшись правду про своє походження, він вирішив відправитися назад в світ людей, щоб знайти свого рідного батька.

"Диво на 34-й вулиці" (1994)

Картина з Річардом Аттенборо і Елізабет Перкінс в головних ролях - ремейк однойменної різдвяної комедії 1947 року за оповіданням Валентайна Девіса, яка була включена в "Реєстр найбільш значущих картин США". Головна героїня фільму-шестирічна Сюзан, яка живе тільки з мамою і, на відміну від інших дітей, не вірить в те, що Санта-Клаус чарівник. Загадуючи на Різдво отримати новий будинок, тата і маленького братика, вона не сподівається на те, що її бажання здійсняться. Однак напередодні свята диво на 34-й вулиці все-таки відбувається. Продюсер і сценарист стрічки - Джон Хьюз, який до цього працював над ділогією "Один вдома".

"Чарлі та шоколадна фабрика "(2005)

Образ Різдва не раз з'являється у фільмах Тіма Бертона, починаючи з анімаційної стрічки "Кошмар перед Різдвом". Однак першим по-справжньому різдвяним або новорічним неанімаційним фільмом Бертона можна назвати картину-казку для всієї родини "Чарлі і шоколадна фабрика" за мотивами однойменної повісті Роальда Даля. За сюжетом Чарлі Бакет - хлопчик, який щасливо, але дуже бідно, живе в старому будинку з десятком різних родичів, — напередодні Різдва виграє "Золотий квиток" — пропуск на загадкову шоколадну фабрику Віллі Вонки. Разом з Чарлі на фабрику відправляться ще чотири дитини — всі діти, за запевненнями Вонки на перепустках, отримають довічний запас шоколаду після екскурсії, а один щасливчик навіть стане володарем особливого цікавого призу.

Інші фільми:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти